2024. április 19. péntek
More

    Mit tegyél, ha már túletted magad?

    Ma visszatértünk a napi rutinhoz, nem tudom, hogy vagy vele, de több helyről hallottam, hogy ezután aztán koplalni fognak. Te mondtál ilyet, vagy mértékkel ettél húsvétkor? Ha nálad is tele volt az asztal minden finomsággal, és nehezen tudtad megállni a folyamatos evést, jó hírem van! Most gyorsabban túlteheted magad ezen, mint gondolnád!

    Mit érdemes tenni, ha túletted magad?

    Mivel szerintem hús bőven kerül az asztalra, sőt még finom húsvéti sonka is, ezért érdemes most egy kicsit lemondani a húsról, hiszen akár 72 óra is eltelhet, mire lebomlik a szervezetedben!

    Reggeli folyadékod lehet 3 dl meleg limonádé ébredés után, de ha sok húst eszel, akkor szódabikarbóna is szóba jöhet! 1 teáskanál szódabikarbóna 3 dl meleg vízzel keverve tartalmazza a megfelelő arányt!

    Cseréld ki a húst olyan fehérjeturmixra, amely növényi fehérjét tartalmaz, így a fehérjebevitel megmarad, de nem terhelődik túl a gyomrod. Ez nem csak a sejtjeidet táplálja, hanem az izmaidat is egészségesen tartja! A fehérjementes diéta a szívizomzatot is károsítja, szóval gondolkozz mindig előre!

    A folyadék-nap segít! Ilyenkor érdemes friss vegyes zöldséget és vízzel hígított gyümölcsleveket használni! Fogyaszd a gyümölcs rostjait is, hiszen egyrészt csillapítja az éhséget, másrészt megtisztulást biztosít. Ezt a folyamatot két napig tartsd.

    Növeld a folyadékbevitelt napi 3,5 literre! Persze, ha eddig csak 1,5 liter volt, akkor 2,5 liter is bőven elég lesz. Ha 4 nap alatt 1 literrel több folyadék, az nem lesz megterhelő a szervezetednek.

    Ha nem szeretnél ételmentes napot, egyél gluténmentes gabonát és sült zöldségeket! Ilyen például a zab, köles, quinoa. Grillezett zöldségként használható a cékla, a spenót, az édeskömény, a gomba, bár ez utóbbi nem túl emészthető, de egy-két fej belefér.

    Ha tartod az ételmentes napot, mindenképpen fokozatosan térj vissza. A harmadik napon egyél egy zöldséglevest sok zöldséggel, ezen a napon pedig egyél még egy kis sült zöldséget is, ami jól párosul gluténmentes gabonapelyhekkel.

    Ha van rá lehetőséged, menj el szaunába vagy nyirokmasszázsra!

    Ügyelj arra, hogy napközben meleg vizet igyál, mert ez fokozza a tisztulást és megszünteti az éhségérzetet.

    Ha biztos akarsz lenni abban, hogy vízben oldódó és vízben oldhatatlan rostot is beviszel napi szinten a szervezetedbe, akkor étrend-kiegészítőkkel növelheted rostbeviteledet! A multi-italok mindkét típusú rostot tartalmazák, és nem növelik a bélgyulladás kockázatát, ezért székrekedés esetén adható gyerekeknek is!
    Mozogj! Itt a várva-várt tavasz, érdemes kimenni edzeni! Ha nem tudsz kint sportolni, sétálj intenzíven!

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!