2023. június 1. csütörtök
More

  Kávé üres gyomorra? Bajt okozhat

  okan vannak, akik reggelente először a kávéjuk után nyúlnak, és erről nem tudnak, vagy nem akarnak leszokni.

  Mivel járhat, ha reggel üres gyomorra kávézunk?

  Mivel erősen savas kémhatású, éhgyomorra általában nem biztos, hogy a legjobb érzés. Ráadásul a hormonháztartás szempontjából sem feltétlen előnyös. A Stanford egyik kutatója, Andrew Huberman azt is kiemelte podcastjában, hogy az éhgyomorra bevitt koffeinnek erősebb lehet a stimuláns hatása, amitől idegesebbnek, feszültebbnek érezhetjük magunkat.

  A kávézással nyert több energia pedig jól hangozhat, de az extra koffein a kutatások szerint a stresszhormonként is ismert kortizol szintjét is növelheti, mind nyugalmi állapotban, mind a nagy stressz időszakában. Azoknál azonban, akik rendszeresen fogyasztanak kávét, ez a kiugrás kevésbé lehet jelentős a tudósok szerint, mint azoknál, akik csak alkalmanként

  Így lehet az éhgyomorra fogyasztott kávénk egészségesebb

  A legjobb megoldás persze, az lenne, ha a kávét megelőzné a reggeli. De vannak napok, helyzetek, amikor ez nem jön össze, illetve nem mindenki tud reggel enni. Hogy mit lehet ilyenkor tenni? Érdemes a kávét egy kis kollagénporral párosítani. Így enyhíthető a vércukorszintre és a hormonokra gyakorolt hatása. Ezen kívül a bőrünknek és a bélrendszerünknek is jót teszünk vele.

  LEGUTÓBBI CIKKEK

  NE HAGYD KI!