2023. március 27. hétfő
More

  Továbbtanulsz? Tippek a választáshoz!

  A számunkra megfelelő egyetem kiválasztása, bizony fogas kérdés sokak számára. Többféle szempontot kell körbejárnunk, amikor a felsőoktatású intézmények között szemezgetünk.

  A megfelelő képzés figyelembevétele mellett, azonban számos olyan tényezőt kell megvizsgálnunk, amelyek a következő tanulmányi éveinket meghatározzák. A Dunaújvárosi Egyetem unikumnak számít a vidéki felsőintézmények sorában.


  Nézzük is, hogy miben egyedülálló!


  Ha az egyetem méretét nézzük már önmagában impozáns, mert családias, barátságos és praktikusan kialakított. Külleme magával ragadó, és könnyen megközelíthető a Campustól, amely csupán egy perc sétára található a Főépülettől. Így nincs szükség tömegközlekedési járművek használatára, ami nagyban megkönnyíti a hallgatók életét és akkor az idejükről, – amelyet nem más és más buszokon töltenek el – nem is beszéltünk. Nem mellékesen a felmerülő bérletekért és jegyekért sem kell havonta kisebb-nagyobb összegeket kiadni. Lássuk be, ez sem elhanyagolható tényező.


  A másik fontos szempont a lakhatás, azaz a kollégium kérdése. A Dunaújvárosi Egyetem egyedülálló módon támogatja diákjait, hiszen minden első éves hallgató számára garantálja a kollégiumi férőhelyet, ahol 3 csillagos minősítésű szobákban és környezetben tölthetik el mindennapjaikat, az első tanévben mindössze 16.600 Ft-ért! Minden blokkhoz külön fürdőszoba és emeletenként egy nagy méretű konyhával, mosdó helyiséggel és tanuló szobával. A kollégiumi épületek csupán 200 méternyire helyezkednek el az egyetemtől. A parkon átvezető út pedig szép zöld fáival is egyedi látványt nyújt a bejárók számára.


  A hallgatói igények kiszolgálására is figyeltek, hiszen az egyetemi városrészen belül megtalálhatók boltok, üzletek, pékségek, éttermek, szórakozási lehetőségek és sportolási lehetőségek is.


  A szempontok sorát tovább folytatva, fontos kérdés az ösztöndíj! A Dunaújvárosi Egyetem ebben is egyedülálló az országban, hiszen itt érhető el olyan ösztöndíj az első éves hallgatók számára, amely havonta 15 000 Ft támogatást jelent – ez a DUE ösztöndíj! Az államilag finanszírozott képzéseken tanulók számára további ösztöndíjak is elérhetők, mint például a tanulmányi, szociális vagy a sport ösztöndíjaink. A külföldi tapasztalatok után vágyóknak lehetősége van Erasmus + programban részt venniük, melynek keretein belül 36 ország egyetemeiből választott intézményben tölthetnek el egy vagy akár két félevet – mindezt teljeskörűen a Dunaújvárosi Egyetem támogatásában.


  Az erős jövőkép!


  Már az egyetemi évek alatt is adott a lehetőség a tanulmányok melletti munkavégzésre, amely során fontos tapasztalatokat gyűjthetnek a hallgatók, amiket később hasznosíthatnak kis- és
  nagyvállalatoknál is. Végzős hallgatóink szinte egytől-egyig könnyedén tudnak elhelyezkedni a
  munkaerőpiacon. Nagy százalékuk az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kiváló munkalehetőségeit
  választják.


  Dunaújvárosi Egyetem! Az egyetem, ahol több lehetsz!

  (x) hirdetés

  LEGUTÓBBI CIKKEK

  NE HAGYD KI!