2024. április 27. szombat
More

    Ne félj Tőlem, SMART vagyok!

    Nem kell megijedni, ha valami SMART. Gondolkodjunk, örüljünk, élvezzük, alkalmazzuk. Mindenki megmondja neked mit tegyél? Tanácsokkal látnak el és okoskodnak? Mindig van más megoldás! A döntéseket TE hozod, ettől lehet az életmódod SMART!

    Tudatos vagy. Oroszlán vagy!
    Tudatos vagy. Oroszlán vagy!

    Egyik megközelítés a Specific (egyedi), Measurable (mérhető), Achievable (megvalósítható), Realistic (reális) és Time-based (időtartamhoz kötött) szavakból kialakított betűszó.

    Más formában az angol „smart” szó jelentése: okos, eszes, ötletes.

    Bárhogy írjuk pozitív, előremutató jelentéssel, tartalommal bír.

    Egy város is lehet SMART ami összefoglalja a pozitív tudatosságot. Nem csak négykerekű kisautó, vagy okosóra lehet SMART.

    Ha az életmódunkra alkalmazzuk, az egyik legkifejezőbb összefoglalása a tudatosság.

    (A betűszó és az angol szó kombinációjából mi a SMART – nagybetűvel, pontok nélkül – formátumot használjuk a kifejezésre.)

    SMART higiénia lehet, ha már reggel felkészülsz arra, napközben milyen helyzetekbe kerülhetsz. Ahol a személyes és a közösségi higiénia kihívásaira is tervezel. A női táska lehetőségei kifogyhatatlanok, de csak az kerül bele, amit beleteszel. Bár vannak helyzetek, amikor nem vagy pontosan tisztában azzal, mit is rejtenek a táskáid.

    A napi rohanás és feladatok között képtelen vagy tudatosan időt szakítani mozgásra. Amikor heti egy alkalomra már tervezel mozgást, az már SMART mozgás. Elegendő az, ha például kedd este kilépsz a szabadba – udvar, terasz, erkély, stb. – és egyetlen tevékenység, ha 10-15 percig légző gyakorlatokat végzel, esetleg párszor balra, jobbra mozgatod a törzsed közben. Tedd ezt minden kedd este!

    Rakd össze az életed tudatosan!

    Minden nap eszünk. Azzal, ha figyelsz a magad és családod, a veled együtt élőkkel arra a három szempontra mit, mikor és mennyit eszel máris SMART az étkezésed is. Számolatlan étkezési tanács, recept, módszer közül választasz, máris tudatos vagy, mert a döntést Te hozod!

    A család számára egy hűtőre kirakott cetli, rendszeres napi teendőkkel máris nevezhető olyan családnak, ami SMART. Nem kell parancsokat adni, elegendő az egyik vacsora közben megbeszélni, kinek, melyik nap mi a vállalása, igénye. Azt egy kis papírra, napokra bontva kirakod a hűtő ajtóra, máris SMART a család.

    Életünk és testünk minőségének legfontosabb jellemzője az egészség. Azzal, ha az élethelyzetednek, pénztárcádnak megfelelő módon figyelsz magadra, már az is SMART egészség. Ha betervezed a rendszeres fogászati vizsgálatot, szűrővizsgálatokat, esetleg tűnetek hiányában is mérsz vérnyomást, vércukrot, azzal tökéletes alapokat teremtesz.

    Bármerre is fordul az életed, ha te irányítod a körülötted zajló apró folyamatokat, már Te is SMART vagy!

    Ugye mennyivel jobb?!

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!