2022. október 6. csütörtök
More

  A vegán életmód előnyei

  Sokan kénytelenek megváltoztatni étrendjüket egészségük, elhízásuk miatt, mások erkölcsi szinten közelítik ezt meg, anélkül akarnak élni, hogy másoknak kárt okoznának.

  Egyre több és több gondolatvezér van az influencerek között is, akiknek a témája a veganizmus és, hogy hogyan kell erről gondolkodni. Sok más élelmiszer-rendszerrel ellentétben a vegánok egy idő után másként kezdik el látni a kizsákmányolást és az összes kapcsolódó tevékenységet.

  Mindehhez szorosan kapcsolódik egy harmonikus és kiegyensúlyozott életszemlélet, amely a másokkal való békés együttélésre összpontosít. Persze, ez mind szép és jó – gondolhatod. De most hogyan kezdhetek el változtatni?

  A vegán étrend előnyei között nem elhanyagolható az, hogy semmi sincs kőbe vésve. Ha nehezen tudod elképzelni, hogy semmi állati eredetűt ne egyél, akkor a vegánság helyett indulj el elsőként a vegetáriánus úton. Ennek is több változata ismert. Ehetsz halat, mézet, tejtermékeket, de tetszés szerint el is hagyhatod ezeket. Idővel érezni fogod a vegetáriánus és vegán lét előnyeit, amibe még a fogyás is beletartozhat. Természetesen nem mindegy, hogy milyen szénhidrátforrást választasz.

  Vannak, akik a nyers vegán étrendet is kipróbálnák, még ha alapjában véve is ez mondható el a legkevésbé fenntarthatónak. Nemcsak azért, mert a rajongói nem esznek semmit főzve, hanem mentálisan és szociálisan is gond lehet, ha csak nyers alapanyagokat eszel.

  Azt is érdemes megfontolni, hogy bőrtáskákra vagy eredeti bőrkabátokra van-e szükséged. Az állatok ilyen módon történő kizsákmányolását a legtöbben könnyen elvetik. Azonban, ha a szokásokról van szó, amelyekben gyermekkorunk óta felnőttünk, a helyzet megváltozik.

  LEGUTÓBBI CIKKEK

  NE HAGYD KI!