2024. március 28. csütörtök
More

    Bőrproblémákkal küzdesz? Ezt tedd!

    Míg a bőrproblémákra gyakran keresünk megoldást kozmetikumok formájában, ez ritkán vezet egyértelmű és tökéletes megoldáshoz komolyabb gondok esetén.

    A bőrproblémáknak sokszor belső okai vannak, ilyenkor érdemes elhalás-vizsgálatot végezni. Felnőttkori pattanások (akne) és rosacea esetén különösen fontos kideríteni, mi okozza a problémát. De ha ekcéma és pikkelysömör gyakran előfordulnak, akkor még inkább érdemes az okokat keresni.

    A pattanásos bőr a pubertás és a terhesség alatti úgynevezett „normális” jelenség, az ilyenkor fellépő hormonális változások miatt. Felnőttkori pattanások esetén érdemes kivizsgálni az elváltozásokat.

    Aknék és ekcéma ellen ecettel is tudsz tenni! Olvasd el, hogyan használhat ez!

    Egy jó bőrgyógyászt bőrproblémáink kezeléséről lehet felismerni, ha nem krémeket vagy tüneteket megszüntető gyógyszereket ír fel. Egy jó bőrgyógyász alaposan kikérdez, sok-sok évre visszamenőleg, megismeri életmódunkat, egyéb betegségeinket stb., majd javaslatokat tesz arra vonatkozóan, hogy milyen vér- és egyéb vizsgálatokat kell végezni.

    A vérvizsgálatokról részletesebben itt olvashatsz!

    A bőrproblémáknak számos oka lehet.

    • Nőgyógyászati ​​problémák

    • hormonális problémák, PCOS

    • Ételallergia, intolerancia

    • Fertőzések (bakteriális vagy vírusos), beleértve a rendszerint tünetmentes szexuális úton terjedő betegségeket

    • Fogászati ​​problémák.

    Fontos az évenkénti kivizsgálás, legalább nőgyógyász és fogorvos látogatása. Sajnos a negatív labor nem jelenti azt, hogy a bőrproblémáknak nincs belső oka, ezért továbbra is szükséges a vizsgálat.

    Készülj fel a mintavételre!

    Sajnos hiába van professzionális bőrápolási rutinunk, hiába használjuk a legmodernebb vényköteles krémeket, ha belső oka van, az újra és újra visszatérhet.

    Bár a nukleáris kutatás nagyon fárasztó és sajnos néha drága is, mindenképpen érdemes tanulmányozni. Ez azért van, mert a bőrprobléma kis probléma, és a hosszú ideig kezeletlen állapot nagyobb problémához vezethet.

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!