2024. április 20. szombat
More

    Készíts arcápoló tonikot otthon!

    Ha kifogyott az összes tonikod, miért ne készíthetnél magadnak egy teljesen természetes zöld tea permetet? Mutatunk egy egyszerű és nagyszerű receptet hozzá, amiben egy előző terméked kis üvegcséjét is újrahasznosítod, így környezettudatos szempontból is kiváló.

    Az otthoni arcmaszkok készítéséről is írtunk már, itt el is tudod olvasni.

    Talán hallottál már a zöld tea fogyasztásának számos pozitív egészségügyi hatásáról. A jó hír az, hogy ez a csodálatos növény csodákra képes kívülről mellékhatások nélkül. Számos fiatalító antioxidáns mellett C-, D-, K- és B2-vitamint is tartalmaz. Csökkenti a gyulladás tüneteit, a pattanások megjelenését, nyugtatja, kondicionálja, feszesíti a bőrt, valamint koffeintartalmának köszönhetően frissítő, puffadásgátló hatása is van, sőt a sötét karikákat is eltünteti.

    A csipkebogyóolaj hidratáló tulajdonságai miatt szerepel a formulában, és minden bőrtípus jól tolerálja. C-vitaminban is gazdag, sebgyógyító, regeneráló, jó hatással van a pigmentfoltokra.

    Alapanyagok:

    • 1 sprickás üveg
    • 1 zöld tea filter
    • 5 csepp 100%-os tisztaságú hidegen sajtolt csipkebogyó olaj vagy a kedvenc arcápoló olajod

    Elkészítése:

    Egy edényben melegítsd fel a vizet, akárcsak a teafőzésnél, de ne forrald fel. A zöld tea leforrázva elveszíti hatóanyag-tartalmát. Tedd bele a zöld tea filtert és áztasd 1-2 percig. Ezután öntsd egy csészébe, és hagyd teljesen kihűlni a főzetet. Felgyorsíthatod a folyamatot, ha egy ideig a hűtőben tartod. A kész teát öntsd át a használni kívánt spray-palackba, adj hozzá 5 csepp csipkebogyóolajat, és jól rázd fel. Permetezd az arcodra minden reggel és este, és élvezd a lenyűgöző eredményeket! Ne felejtsd el felrázni minden használat előtt, mert az olaj és a víz ketté válik.

    Tárolása:

    A legjobb, ha hűtőszekrényben tárolod, így akár egy-két hétig simán használhatod az elkészített tonikot.

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!