2024. április 26. péntek
More

    Készíts arcmaszkot házilag!

    Akár a napi arcápolás részeként, akár csak időnként használva ápolod így a bőrödet, maszk használatával elláthatod bőrödet fontos tápanyagokkal és vitaminokkal. A DIY arcmaszkok természetes, egyszerű, kész összetevők keverékéből születnek, így biztos lehetsz benne, hogy nem okoznak csalódást.

    Próbáld ki az összes krémet használat előtt, kend be az alkar érzékeny területeit vagy a fülek mögötti részeket. Egyes természetes összetevők is károsíthatják a bőrt: Ne adj citromot vagy zellert az arcmaszkodhoz, mert növelhetik bőröd fényérzékenységét, így a leégés kockázatát is. A házi készítésű maszk biztonságos használatához először kísérletezz egy vagy két összetevővel, majd lassan bővítheted a felhasznált összetevők körét.

    Az otthoni bőrápolás előnye, hogy teljes mértékben figyelembe veheted bőröd igényeit. Házi készítésű maszk esetén más összetevőket tartalmazó maszkot használhatunk a zsíros bőrterületekre, és másakat a szárazabbakra – a lehetőségek végtelenek. Egy kis kísérletezéssel könnyen megtalálhatod a bőrödnek megfelelő egyedi kombinációt.

    Zabpehely-joghurt-méz

    A zabpehely kiváló az érzékeny bőrüeknek, hiszen természetesen csökkenti a bőrirritációt és a gyulladást. Szaponintartalmának köszönhetően kiváló mélytisztító hatású. Eltávolítja a felesleges faggyút a bőrről és mélyen kitisztítja a pórusokat. Keverd össze a mézet és a joghurtot, amely gyengéden hámlaszt, miközben tisztít és hidratál.

    Keverjünk össze 1 evőkanál őrölt zabpehelylisztet 1 evőkanál joghurttal és 1 evőkanál mézzel. Egyenletesen vidd fel az arcra, hagyd hatni 20 percig, majd öblítsd le langyos vízzel.

    Agyag-zöld tea

    Zsírosabb és pattanásos bőrre ezt ajánljuk, mert az agyag segíti a bőr méregtelenítését, nyugtatja és feszesíti a bőrt, javítja a vérellátást, gyulladáscsökkentő és sebgyógyító tulajdonságokkal rendelkezik. A bőr sima és puha lesz a használat után. A zöld tea csökkenti a gyulladást, a bőrirritációt és serkenti a sejtcserét.

    Készíts zöldtea-filterből egy csésze meleg teát. Tegyél 2 evőkanál teát egy kis tálba, oldj fel benne ½ teáskanál Epsom sót, adj hozzá körülbelül 2 evőkanál zöld agyagot, és keverd sima masszává. Vidd fel a keveréket a bőrre, és várj 10-15 percet. A lazításhoz kortyolgasd a maradék zöld teát, majd langyos vízzel távolítsd el a maszkot.

    Méz-avokádó-olívaolaj

    A méz és az avokádó egy igazi csodakombó, amely táplálja a száraz bőrt. A méz hidratáló, gyulladáscsökkentő és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik. Az avokádó értékes hatóanyaga puhítja és hidratálja a bőrt. Az olívaolaj regenerálja a bőrt, puhává és simává varázsolja. Az olívaolajon kívül a jojoba-, az argán-, a napraforgó- és a szőlőmagolaj is biztonságos a száraz bőr számára.

    Törjünk össze egy avokádó húsát, adjunk hozzá 1 teáskanál mézet és olívaolajat, és már kész is a maszk. Egyenletesen vidd fel a bőrödre, hagyd hatni 15-20 percig, majd langyos vízzel öblítsd le.

    Matcha tea-aloe vera

    Mind a matcha, mind az aloe vera gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik. Az aloe vera hidratálja és táplálja a bőrt, természetes gátként védve a bőrt a külső káros hatásoktól. A matchában található erős antioxidáns vegyületek többek között megújítják a hámsejteket, megfiatalítják és tisztítják a bőrt. Polifenoljai nyugtató és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkeznek, így enyhíti a bőr különböző gyulladásait és csökkenti a bőrpírt.

    Keverj össze 1 teáskanál matcha teát 1 teáskanál aloe vera géllel. Vidd fel az arcra, hagyd hatni 10-15 percig, majd öblítsd le.

    Kamilla-menta-joghurt

    A joghurtban lévő savak gyengéden hámlasztják a bőrt, a friss kamilla és menta pedig segít csökkenteni a gyulladást, ettől lesz olyan hatékony ez a maszk.

    Adjunk hozzá két kanál joghurtot egy marék friss mentalevélhez és kamillavirághoz, és keverjük össze. Vigyük fel a keveréket az arcra. Hagyjuk hatni 15 percig, majd öblítsük le langyos vízzel.

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!