2024. április 25. csütörtök
More

    Egy orvos módszerei a másnaposság megelőzésére és kezelésére

    A másnaposság gyakran a jó éjszaka következménye – de nem kell annak lennie.

    Egy nemrégiben készült YouTube-videóban Dr. Jordan Wagner öt módszert magyaráz el a másnaposság tüneteinek egy pillanat alatt történő megelőzésére és megfékezésére. Ahogy a doktor mondja, a másnaposságot úgy lehet legjobban megelőzni, ha nem iszol. De ha ez irreálisnak hangzik (és valószínűleg így is lesz), akkor érdemes megfontolni néhány más, valóban hasznos tippet.

    Dr. Wagner első tanácsa az, hogy kerüld a sok „rokon vegyületet” tartalmazó italokat, mint a whisky és a tequila. Míg a rokon vegyületek mély ízt adhatnak a sötét alkoholos italokhoz, hozzájárulhatnak a másnaposság kínzásához is. Leegyszerűsítve, a magas rokon vegyületeket (más néven etanolt, metanolt és hasonlókat) tartalmazó italok gyulladásos reakciót válthatnak ki a szervezetben, ami letargikussá és fáradttá tehet. Ezért inkább válassz színtelen alkoholt, például vodkát, rumot és gint.

    „Ezek talán jobb megoldást jelentenek, mivel keveset vagy egyáltalán nem tartalmaznak rokon vegyületeket” – mondja Dr. Wagner. – “A tested meghálálja reggel.”

    Olvasd el a másnaposságról szóló cikkünket is!

    Második tippjeként Dr. Wagner megerősít egy régi közmondást, amelyet valószínűleg hallottál: Ha másnapos vagy, igyál többet.

    „A másnaposságot egy újabb itallal kezelni hülyének hangzik…” – mondja. – „Bár ez a szokás nem bizonyult hatékonynak, érdekes tudomány áll mögötte. Egyszerűen fogalmazva, a több alkoholfogyasztás befolyásolja a metanol metabolizmusát.”

    Ezt követően Dr. Wagner azt javasolja, hogy az egész éjszakai ivás során igyál vizet is, és kijelenti, hogy a másnaposság elkerülése érdekében az egy ital és egy pohár víz aránya a legjobb. Elmagyarázza, hogy az alkohol vizelethajtó, hozzájárul a kiszáradáshoz, ami a másnaposság tüneteit okozhatja. Alapvetően a vízivás segít fenntartani az egyensúlyt a szervezetben.

    “Tudom, mire gondolsz: „Mi értelme van inni, ha vízzel fogom keverni?”. A víz csak lelassítja az alkohol felszívódását a szervezetben, de nem gátolja azt” – mondja a doktor.

    Ez a következő tipp a dohányosoknak szól. Ha dohányzol, ivás közben kísértést érezhetsz, hogy rágyújts egy cigarettára. De ez valójában súlyosabb másnaposságot okozhat.

    „A Center of Alcohol and Addiction Studies azt találta, hogy a főiskolai hallgatók nagyobb valószínűséggel jelentettek másnapos tüneteket az alkoholos szakaszok után, ha az ivás napján erősebben dohányoztak” – mondja Dr. Wagner.

    És végül, ha azt tervezed, hogy beülsz a bárba vagy összejössz a haverokkal, Dr. Wagner utolsó tippje, hogy szedj B-vitamint és cinket a másnaposság megfékezésére.

    „Azt találták, hogy azok az emberek, akiknek ételei és italai nagyobb mennyiségű cinket és B-vitamint tartalmaztak, kevésbé másnaposak” – mondja a Journal of Clinical Medicine tanulmányára hivatkozva. .

    Azt tanácsolja, hogy a következő napon egy bónusz reggelit tarts. Ez segít megemelni a valószínűleg alacsony vércukorszintedet egy éjszakai ivás után, és megfékezi a másnaposság tüneteit. A doktor pirítóst és gyümölcslevet ajánl, szóval lehet, hogy ki kellene hagynod azt a zsíros étkezést, amelyre valójában vágysz.

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!