2022. szeptember 28. szerda
More

  Arcápolás probiotikumos krémekkel

  Egyre többen fordulnak szakemberhez atópiás dermatitiszsel (bőrgyulladás), és az érintettek kétségbeesetten próbálnak megoldást találni tartós vagy időnként fellángolt viszketésükre és szárazságukra. A legtöbb szteroid tartalmú krémet a tünetek enyhítésére használják, de ez csak részleges megoldást nyújt.

  Az ekcéma pontos oka nem ismert, de a belső érzékenység és a külső tényezők kombinációjával magyarázható. Eredeti irányzata immunológiai okokra vezethető vissza, egyik gyökere a bélflóra, amely sokrétű biokémiai funkciót lát el, és szorosan összefügg az emberi egészséggel. Lehet, hogy többször hallottál már a Bifidobacteriumról és a Lactobacillusról az ismétlődő vagy unalmas transzparensekben.

  Különös nevük ellenére nagyon hasznos tagjai a bélközösségnek, mivel előnyeik megakadályozzák a kórokozó baktériumok szaporodását és felvértezik az immunrendszert a betolakodók ellen, így megvédik őket a fertőző betegségektől és az atópiától. Ügyelj arra, hogy a bélflórád mindig egészséges legyen.

  Az ekcéma külső okai lehetnek a szennyezett vagy alacsony bioaktív élelmiszerek, az egyoldalú táplálkozás, a túlzott alkoholfogyasztás, a dohányzás, az antibiotikum-kezelés, a levegőszennyezés (nehézfém-expozíció), valamint a stresszes életmód. Tudatos táplálkozással és életmódváltással mindkét kiváltó tényezőt leküzdheted. Kérd szakember tanácsát a változtatások hatékonyságának biztosítása érdekében.

  Ami jó a bélrendszerünknek, az jó az arcunknak is?

  Úgy tűnik. A Bolognában ismert legújabb trendek szerint a probiotikumot tartalmazó krémek használói a problémás bőr regenerálódására számíthatnak, hiszen ezek az ember számára előnyös baktériumok sokrétű jótékony hatást fejtenek ki.

  Erjesztéssel állítják elő, így bekerülnek a bőrápoló termékekbe, és támogatásuknak köszönhetően fokozódik a bőr önregeneráló képessége és hatékonyabban védi magát a negatív külső hatásoktól. Jelentősen ránctalanítanak, hidratálnak és megőrzik a bőr mikrobiómának egyensúlyát is.

  Lehet, hogy nem tudtad, de a kínai öt elem elmélete szerint a fém elem (szervszintű tüdő-vastagbél) külső megnyilvánulása a bőr. Már az ősi ismeretek is alátámasztják azt az elképzelést, hogy ha jól működik a bélrendszerünk, és ügyelünk a tüdőnk megfelelő használatára (a légzésünk nagyon felületessé vált), akkor bőrünk feltűnően szép és egészséges lesz.

  LEGUTÓBBI CIKKEK

  NE HAGYD KI!