2024. április 19. péntek
More

    Ezért fogyassz minden nap mandulát

    Még akkor is, ha korábban nem voltál nagy mandula-rajongó, ha mindent tudsz, amit a mandulának köszönhetünk, azonnal a kedvenced lesz. A mandula ma az egyik legnépszerűbb mag, és olyan ízletes ételeket tudunk vele készíteni, mint a mandulatej, mandulavaj, mandulaliszt vagy mandulakrém. Gazdag tápanyagokban, beleértve a rostokat, fehérjéket, zsírokat és szénhidrátokat, valamint gazdag E-vitaminban, mangánban és magnéziumban is.

    Egy tanulmány szerint azoknak az embereknek, akik rendszeresen küzdenek aknéval, átlagosan 9%-kal alacsonyabb az E-vitamin szintje. Mivel a mandula az egyik legnagyobb természetes E-vitamin-forrás, kétségtelenül nagyban hozzájárul e probléma megoldásához. Gazdag magnéziumban, cinkben és B-vitaminban is, amelyek együttesen serkentik a hajnövekedést és hihetetlenül szép fényt adnak neki.

    Egy felmérés azt is kimutatta, hogy az 1-es típusú cukorbetegek jobb fizikai állapotban voltak, miután napi egy marék mandulát ettek. Magnéziumtartalma segít csökkenteni a vérnyomást.

    Az E-vitaminnak és a zsírsavaknak köszönhetően agyunk jobban működik, ha rendszeresen eszünk mandulát.

    Egy felmérés kimutatta, hogy azok, akik rendszeresen esznek mandulát, kevesebb szénhidrátot fogyasztanak. A vitaminoknak és rostoknak köszönhetően felgyorsíthatja az anyagcserét és akár fogyáshoz is vezethet. Magas zsírtartalma ellenére a szakemberek kifejezetten ajánlják a diéta során.

    Tudtad, hogy az immunitás 70%-a a belekből származik? A mandulahéjban található probiotikumok elősegítik a jó baktériumok növekedését a bélben, ami viszont hozzájárul az egészséges emésztőrendszerhez, amely kéz a kézben jár az immunitással.

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!