2023. április 1. szombat
More

  Ezért fogyassz minden nap mandulát

  Még akkor is, ha korábban nem voltál nagy mandula-rajongó, ha mindent tudsz, amit a mandulának köszönhetünk, azonnal a kedvenced lesz. A mandula ma az egyik legnépszerűbb mag, és olyan ízletes ételeket tudunk vele készíteni, mint a mandulatej, mandulavaj, mandulaliszt vagy mandulakrém. Gazdag tápanyagokban, beleértve a rostokat, fehérjéket, zsírokat és szénhidrátokat, valamint gazdag E-vitaminban, mangánban és magnéziumban is.

  Egy tanulmány szerint azoknak az embereknek, akik rendszeresen küzdenek aknéval, átlagosan 9%-kal alacsonyabb az E-vitamin szintje. Mivel a mandula az egyik legnagyobb természetes E-vitamin-forrás, kétségtelenül nagyban hozzájárul e probléma megoldásához. Gazdag magnéziumban, cinkben és B-vitaminban is, amelyek együttesen serkentik a hajnövekedést és hihetetlenül szép fényt adnak neki.

  Egy felmérés azt is kimutatta, hogy az 1-es típusú cukorbetegek jobb fizikai állapotban voltak, miután napi egy marék mandulát ettek. Magnéziumtartalma segít csökkenteni a vérnyomást.

  Az E-vitaminnak és a zsírsavaknak köszönhetően agyunk jobban működik, ha rendszeresen eszünk mandulát.

  Egy felmérés kimutatta, hogy azok, akik rendszeresen esznek mandulát, kevesebb szénhidrátot fogyasztanak. A vitaminoknak és rostoknak köszönhetően felgyorsíthatja az anyagcserét és akár fogyáshoz is vezethet. Magas zsírtartalma ellenére a szakemberek kifejezetten ajánlják a diéta során.

  Tudtad, hogy az immunitás 70%-a a belekből származik? A mandulahéjban található probiotikumok elősegítik a jó baktériumok növekedését a bélben, ami viszont hozzájárul az egészséges emésztőrendszerhez, amely kéz a kézben jár az immunitással.

  LEGUTÓBBI CIKKEK

  NE HAGYD KI!