2024. április 26. péntek
More

    Miért ne aludj meztelenül?

    Mindenkinek másak az alvási szokásai. Vannak, akik a pizsamákat részesítik előnyben, mások a hálóruhákat vagy a fehérneműket, és vannak olyanok, akik meztelenül szeretnek aludni. Ez utóbbinak van egy nagyon kellemetlen hozadéka, ami tudatában lehet kétszer is át fogod gondolni, hogy felhúzz-e valamit alváshoz.

    Télen és ősszel a hideg miatt ugyan kevesebben alszanak meztelenül, azonban a tavasz és a nyár közeledtével ismét lekerülnek a hálóruhák sok emberről. Nem csak a megfázás az oka annak, amiért érdemes minden évszakban legalább egy fehérneműt felhúzni alváshoz, hiszen egy kutatás szerint egy ember 15-25 alkalommal szellent naponta, ennek pedig egy része éjszaka történik alvás közben. De miért is probléma ez?

    Egy amerikai plasztikai sebész, Anthony Youn számolt be arról, hogy minden egyes alkalommal, amikor egy ember szellent, nem csak a gázok, hanem egy kevés széklet is távozik a testből. Csupán részecskényi méretűek ezek az anyagok, azonban az alsóneművel kiküszöbölhető, hogy a légtérbe kerülhessenek, hiszen a ruhaanyag felfogja azokat.

    Más kutatások viszont azt állítják, a meztelenül alvás az anyagcserének, a férfi spermiumoknak és az alvás minőségén is segíthet, ám nem biztos, hogy ezek miatt megéri a fent említett káros hatást semmibe venni.

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!