2023. március 27. hétfő
More

  Elég évente egyszer kimosni az ágyneműt?

  Egy 2020-as brit felmérés szerint az emberek meglehetősen nagy százaléka (30%) csak évente egyszer mossa ki az ágyneműjét.

  2000 embert kérdezett meg egy brit cég a mosási szokásaikról, a válaszadók közel egyharmada pedig azt nyilatkozta, elég évente egyszer kitisztítani az ágyneműt, amit minden éjszaka használunk. De ez miért is rossz?

  A szakértők szerint ez nem csak a kellemetlen szagok miatt válik negatív gondolkodásmóddá, hanem az egészségi állapotok miatt is.

  Most gondold csak el, hányszor forgalódtál az éjszaka kellők közepén a nyári hőségben, mert képtelen voltál elaludni a forróság miatt? Vagy hányszor ébredtél verejtékezve egy rossz állom után? Hányszor feküdtél abban az ágyneműben betegségek közepette? A szexuális aktusokról már nem is beszélve, amik ugyanazokon az ágyneműterítőkön történtek.

  Higiéniai szempontok és egészségügyi aspektusból vizsgálva is szükség van az ágynemű – beleértve a párnahúzatokat és plédeket is – rendszeres tisztítása.

  Sokkoló, de egy másik tanulmány is döbbenetes eredményeket produkált, melyben a megkérdezett férfiak 22%-a válaszolta azt, hogy nem cserél minden nap alsónadrágot, a férfiak 5%-a pedig több, mint ötször felveszi ugyanazt az alsónadrágot, mielőtt kimosná.

  LEGUTÓBBI CIKKEK

  NE HAGYD KI!