2024. március 29. péntek
More

    Elég évente egyszer kimosni az ágyneműt?

    Egy 2020-as brit felmérés szerint az emberek meglehetősen nagy százaléka (30%) csak évente egyszer mossa ki az ágyneműjét.

    2000 embert kérdezett meg egy brit cég a mosási szokásaikról, a válaszadók közel egyharmada pedig azt nyilatkozta, elég évente egyszer kitisztítani az ágyneműt, amit minden éjszaka használunk. De ez miért is rossz?

    A szakértők szerint ez nem csak a kellemetlen szagok miatt válik negatív gondolkodásmóddá, hanem az egészségi állapotok miatt is.

    Most gondold csak el, hányszor forgalódtál az éjszaka kellők közepén a nyári hőségben, mert képtelen voltál elaludni a forróság miatt? Vagy hányszor ébredtél verejtékezve egy rossz állom után? Hányszor feküdtél abban az ágyneműben betegségek közepette? A szexuális aktusokról már nem is beszélve, amik ugyanazokon az ágyneműterítőkön történtek.

    Higiéniai szempontok és egészségügyi aspektusból vizsgálva is szükség van az ágynemű – beleértve a párnahúzatokat és plédeket is – rendszeres tisztítása.

    Sokkoló, de egy másik tanulmány is döbbenetes eredményeket produkált, melyben a megkérdezett férfiak 22%-a válaszolta azt, hogy nem cserél minden nap alsónadrágot, a férfiak 5%-a pedig több, mint ötször felveszi ugyanazt az alsónadrágot, mielőtt kimosná.

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!