2024. április 24. szerda
More

    Betegségek

    Számos írásban lehet olvasni a különböző betegségekre használatos gyógymódokról. Maria Treben gyógynövényekről szóló könyvében kitér arra, hogy milyen módokon lehet felhasználni az egyes füveket a betegségek megelőzésére és gyógyítására.

    Tudtad például, hogy az aknékat, azaz a pattanásokat csalánteával lehet kzelni? Ezt az általában pubertáskori problémát könnyen orvosolhatod, ha naponta elkortyolgatsz egy liter teát, hanyagolod az erősen fűszeres, sós ételeket, a savanyú salátákat és a savanyú italokat. Külsőleg az ecetes torma is alkalmas, ehhez reggel és este kell bekenned a benedvesített arcodat pakolásként, tíz percig rajta kell hagyni, majd lemosni.

    A bélférgek ellen a legjobb csodaszer a tökmag. Fonalféreg esetén hámozott tökmag fogyasztása javasolt, majd ezt követően nagyjából egy óra elteltével egy teáskanál ricinusolajat kell inni. Galandférgek esetén ugyanez a teendő.

    Orsóférgességre a legjobb a sárgarépa és a cékla. Ihatsz nyers savanyúkáposztának a levét, ehetsz tormát és vöröshagymát, de a tejben áztatott fokhagyma is kiváló ellene.

    Számtalan ember küzd a cukorbetegség problémájával. Nekik a legtanácsosabb, ha a mértéktelen és egészségtelen étkezést befejezik, ezzel elkerülhető a túltápláltság és a vércukorszint ingadozása is. A gyömbérgyökér, a földiszeder, a fekete áfonya leve, az aranypimpó és a szárított zöldbabhüvely tökéletes a hasnyálmirigy működésének fokozására és a diabétesz megszűntetésére.

    Csontritkulásra a lepkeszeg magja tanácsolt, amit porított vagy darált formában fogyasztva sokat tehetsz a csontjaid erősítése és épsége érdekében. Ezen kívül a cickafarktea nem csak a nőgyógyászati problémákra, de a csontritkulásra is kiválóan alkalmazható.

    A világon számtalan gyógyhatású növény létezik, melyek használata szinte kötelező, ha az egészségünket akarjuk védeni. A boltokban és drogériákban különböző betegségekre ajánlott teakeverékeket, olajakat és egyéb termékeket találunk.

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!