2023. február 5. vasárnap
More

  Télen is gyönyörű és egészséges haj? Igen!

  A téli hidegben alap dolog, hogy nem csak a bőrünket, de a hajunkat is kitűntetjük figyelemmel.

  Az év leghidegebb időszakában a hajunk természetes fénye eltűnhet, szárazabb, töredezettebb és fakóbb színű lehet. Mindez amiatt van, mert a hideg levegő miatt a haj és a hajhagymák gyengülnek. Számos készítmény van, ami a haj egészségét, szépségét hivatott visszaadni a téli időszakra is, ezek pedig kollagénnel, panthenollal, E-vitaminnal, kitozánnal, hiarulonsavval, gesztenye kivonattal és búzafehérjékkel táplálják a hajunk szerkezetét és a hajhagymákat, ráadásul a fejbőrnek is jót tesznek.

  A kollagént normális esetben az emberi szervezet is termeli, ám ahogy idősödünk, szervezetünk alább hagy ezzel a termelő tevékenységgel. Nekünk kell külső segítség bevonásával pótolni a hiányzó kollagént a hajunk számára, enélkül sajnos az eddig szép szín eltűnik, kifakul.

  A búzafehérjék összetételüket tekintve nagyon hasonlóak, mint a haj és a bőr fehérjéi, így ezzel az elveszett fehérjéket tudjuk és ajánljuk pótolni. Olyan hajápoló készítményeket válassz, ami tartalmaz búzafehérjéket, ugyanis ezek serkentik a haj növekedését, helyreállítják a hajszálak sérült szerkezetét, növelik a hajkorona sűrűségét, visszaadják tincseink rugalmasságát és még a fésülés közben létrejövő statikus feszültséget is enyhítik.

  A panthenol egy speciális, súlytalan védőréteggel vonja be a hajszálakat, ami védi a haj szerkezetét és nem hagyja a szálakat kiszáradni. Mindenképp nézd a termékek csomagolását, hogy van-e bennük panthenol. Sokat segíthetsz a hajad egészségéért és szépségéért.

  A gesztenye kivonat olyan tanninokat, flavonoidokat és zsíros olajakat tartalmaz, amelyek serkentik a vérkeringést a fejbőrben, az erek és a hajszálerek falát erősítik, rugalmasabbá teszik, a hajhagymákat táplálják, ezzel pedig a hajhullás nem csak megszűnik, de a hajad növekedésnek is indul.

  Vitaminokkal, és főleg E-vitaminnal is kell táplálni a hajat ahhoz, hogy korpamentes, erős és szép hosszú legyen. Az E-vitamin serkenti a fejbőr vérkeringését, gyógyítja azt, a hajhagymákat pedig erősebbé és tápláltabbá teszi.

  Hiarulonsavval segítünk a hajhagymáknak a nedvesség felvételében, hidratálásában. Természetes módon termeli a szervezet is, ám az idő előrehaladtával a termelés kevesebb lesz, így nekünk kell pótolnunk a hajunk számára.

  A rákfélék, a planktonok, a korallok és a medúzák tartalmazzák a kitozánt, ami a haj erősségében, rugalmasságában játszik szerepet, oldja benne a statikus stresszt, ragyogóvá és könnyen fésülhetővé teszi.

  Fontos tehát, hogy hajunkat és fejbőrünket hidratáljuk, tápláljuk és óvjuk a szerkezetét, így nem mindegy, milyen hajápolási termékek használatát építjük be a tisztálkodási rutinunkba.

  LEGUTÓBBI CIKKEK

  NE HAGYD KI!