2024. április 26. péntek
More

    A túlzott fülzsír tünetei

    Mit mond rólad a fülzsírod? –>

    Míg az egészséges fülzsír kiváló a fülednek, túlzott termelése és felhalmozódása számos problémát okozhat. Ügyelj a következő tünetekre, ha úgy gondolod, hogy túl sok fülzsírod van:

    • Hallászavar vagy halláscsökkenés.
    • Viszketés a fülben.
    • Fájdalom a fül belsejében.
    • Csengő érzés a fülben.
    • Szédülés és köhögés.

    Ha nem kezelik, a felesleges fülzsír a hallójárat elzáródásához vezethet. Ha a fenti tünetek bármelyikét észleled, azonnal fordulj fül-orr-gégészhez a teljes körű értékelés érdekében.

    Mi okozza a felesleges fülzsírt?

    Számos különböző tényező okozhat túlzott fülzsírt, mint például azok a személyek, akik fizikailag aktívak és sokat mozognak, a szokásosnál több fülzsírt termelnek, mivel erősen izzadnak. A szőrös hallójáratok túlzott fülzsírhoz is vezethetnek. Fülfertőzések jelenlétében, időskorban és rossz személyi higiéniával rendelkező személyeknél, bőrproblémák esetében is lehetséges nagyobb mennyiségű fülzsír termelődése. Ha felesleges fülzsírod van, ne távolítsd el egyedül, ehelyett fordulj orvoshoz. Ha vattacsomóval vagy más tárggyal megtisztítod a füled, azt utasítod a szervezetedre, hogy több fülzsírt termeljen, ami súlyosbítja a problémát.

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!