2023. június 7. szerda
More

  Hogyan tisztítsuk meg az üveg sütőajtót? – Szódabikarbóna használatával csíkmentes felületet kapunk

  A makulátlanul tiszta konyha elérése számos tényezőtől függ, de az üveg sütőajtó tisztításának ismerete az egyik olyan tényező, amelyet soha nem szabad figyelmen kívül hagyni.


  Míg a padló és a munkalapok nyilvánvaló hatással vannak a térre, ez a kis ablak meglepően nagy hatással van a teljes kinézetre. És szerencsére, ha tudod, hogyan tisztítsd meg a sütőajtót csíkmentesen, ez egyszerűvé válik. 

  A konyhai ötleteid feldobásának folyamata azokkal az összetevőkkel kezdődik, amelyek már a szekrényedben lehetnek – és ez a módszer teljesen szakértő által jóváhagyott.

  Bevásárlólista

  Ehhez a módszerhez a következőkre lesz szükséged:

  – Szódabikarbóna: sokféle tisztításhoz elegendő lesz.

  – Fehér ecet: egy palack sok munkára beválik az üveg sütőajtón kívül is

  – Ablaktisztító: a kereskedelmi tisztítószer a csíkmentes csillogás titka.

  “Van egy rendkívül hatékony és könnyen tisztítható sütőajtó, amelyről nem sokan tudnak. Mindössze némi fehér ecetre, szódabikarbónára és ablaktisztítóra van szükséged” – mondja Ray Brosnan takarítási szakértő. Íme, mi a folyamat menete.

  1. Kombináljuk a szódabikarbónát és a fehér ecetet

  Ray elmagyarázza, hogy az üveg sütőajtó az egyik legjobb dolog, amit ecettel – a technikához szükséges második összetevővel – tisztíthatsz. Ray azt ajánlja, hogy nyisd ki a sütő ajtaját, és szórj egy kis szódabikarbónát az üvegre, majd ezt követően “néhányat spriccelj a fehér ecetből”.

  2. Hagyjuk a keveréket ázni

  Miután a szódabikarbónát és a fehér ecetet az ajtódra kented, a szakértő szerint 15-20 percig hagyd ázni. Hagyhatod azonban tovább is, ha a zsír és a kosz különösen rátelepedett az üvegre. 

  Ha letelt az idő, egyszerűen súrold le egy puha szivaccsal, majd töröld le az egészet – mondja Ray. Phi Dang, a Sidepost tisztítási szakértője hozzáteszi, hogy tiszta vízzel öblítsd le az ajtót, hogy lemosd a fellazult maradványokat. 

  3. Végül az ablaktisztítás

  A sütőajtó üvegének tisztítási folyamata hasonló ahhoz, mintha ablakot tisztítanál – és ez egy kereskedelmi ablakmosóval zárul. A professzionális csillogás garantálása érdekében mindketten azt javasolják, hogy használj néhány spricc ablakmosószert és egy papírtörlőt. Ezáltal “csíkmentes felületet” kapsz, amely “teljesen makulátlan”.

  LEGUTÓBBI CIKKEK

  NE HAGYD KI!