2022. május 23. hétfő
More

  Mit mond rólad a fülzsírod?

  A fülzsír célja –>

  Tudod, hogy a fülzsír összetétele sokat elárul életkorodról, egészségi állapotodról, sőt etnikai hovatartozásodról is? Nézzük meg, mit árul el rólad a fülzsírod.

  A fülzsírnak elsősorban két fő típusa van:
  Nedves cerumen: Ahogy a neve is mutatja, a nedves cerumen ragacsos, és színe a sárgásbarnától a sötétbarnáig változik. A kaukázusi és afrikai származású emberek általában nedves fülzsírral rendelkeznek.
  Száraz cerumen: A száraz cerumen általában omlós, pelyhes és sötétebb színű. Könnyebb tisztítani, mert jobban esik ki, mint a nedves fülzsír. A száraz cerumen gyakoribb az őslakos amerikaiakban, a csendes-óceáni szigetlakókban, a törökökben és a közép-ázsiaiakban.

  Mit árul el rólad a fülzsír színe?

  Az állaga mellett a fülzsír színe is sokat elárulhat rólad. Ezek a színek:
  Sötétbarna vagy fekete: Régebbinek tekinthető, mivel a színe az évek során felhalmozódott szennyeződésektől és baktériumoktól származik.
  Sötétbarna, vörös árnyalattal: fülsérülést jelenthet.
  Világosbarna, narancssárga vagy sárga: egészséges és normális.
  Fehér és pelyhes: A személyből hiányzik a testszagot kiváltó vegyi anyag.
  Sötét és ragacsos: Az ember rendelkezik a testszagot kiváltó vegyi anyaggal.

  Hogyan néz ki az egészséges fülzsír?

  A szervezet megfelelő mennyiségű fülzsírt termel. Lehet száraz vagy nedves, a színe változhat. A gyerekeknek általában világos színű fülzsírjuk van, amely sárgától világosbarnáig terjedhet. Az is puhább. Felnőtteknél a fülzsír általában sötétebb színű. Mindaddig, amíg ügyelsz a higiéniára, egészségesen táplálkozol, és nincs irritációd vagy hallási nehézséged, biztos lehetsz benne, hogy fülzsírod egészséges.

  LEGUTÓBBI CIKKEK

  NE HAGYD KI!