2024. április 26. péntek
More

    A dióvaj fajtái

    Mandulavaj

    A földimogyoró után az egyik legelterjedtebb típus, és kiváló forrása a B7-vitaminnak, amelyet biotinnak is neveznek. Ez a tápanyag létfontosságú az elfogyasztott zsír, cukor és fehérje feldolgozásában. Ezenkívül segít megőrizni a vércukorszint stabilitását és a bőr egészségét.

    Brazil dióvaj

    Ez a dióféle kiváló szelénforrás, amely működésben tartja a pajzsmirigyet, segíti a szervezetet genetikai anyag (DNS) előállításában, és erősíti az immunrendszert. Úgy tűnik, hogy megvédi a sejteket a káros részecskéktől, az úgynevezett szabad gyököktől. Azok az emberek pedig, akik kevesebb szelént kapnak, nagyobb valószínűséggel kapnak bizonyos ráktípusokat.

    Kesudió vaj

    Ez technikailag nem dió, hanem egyfajta alma magja. Maga a gyümölcs nagyra értékelt csemege Brazília tengerparti területein, ahol növekszik. Akár diónak, akár magnak nevezzük, nagyszerű rézforrás, amelyre szervezetünknek szüksége van a szövetek és a vér táplálásához, valamint energiatermeléshez. Antioxidáns tulajdonságai is lehetnek, amelyek megvédik a sejteket a károsodástól.

    Dióvaj

    A dió a szív számára egészséges omega-3 zsírsavak egyik legjobb, nem állati eredetű forrása. Konkrétan egy alfa-linolénsavnak (ALA) nevezett típust biztosítanak, amely más típusú omega-3 zsírsavak építőköveként működik. A vajat nem mindig könnyű megtalálni a boltokban, de otthon is fel lehet verni egy adagot egy konyhai robotgépben.

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!