Frankfurti leves – diétás recept
IMMUNERŐSÍTŐ, LAKTATÓ ÉS OLCSÓ ÉTEL
Egy finom frankfurti leves receptje valódi kincs a hideg időkben! A kelkáposzta kiváló immunerősítő, laktató és olcsó étel is. A magyaros leveseink néha nem esnek bele a diétás kategóriába, de ezen egy-két trükkel könnyedén segíthetünk. Csupán az étolajat/zsírt kell lecserélnünk olívaolajra vagy kókuszolajra és a fehér lisztet más lisztekre. Ebből a receptből teljesen elhagytam a lisztet, de ha Te sűrűbbre szeretnéd, akkor keverj a tejfölhöz 1,5 evőkanál zabpehelylisztet. Szerintem liszt nélkül is isteni finom! Nagyon egyszerű elkészíteni. Felmelegíti a testet és a lelket is!
Hozzávalók
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 közepes méretű vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ kelkáposzta
- 1 tv paprika
- 4 kisebb darab burgonya
- 400 g füstölt, főtt bécsi virsli (min. 85% hústartalommal)
- 450 g tejföl (12%-os)
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt fűszerkömény
- 2,5 liter víz
Elkészítés
- A hagymát vágd finomra. A fokhagymát szeleteld fel. A paprikát és a krumplit vágd kockákra. A káposztát vágd csíkokra. A virslit karikázd fel. Tedd félre.
- Forrósítsd fel az olívaolajat egy nagyobb lábosban, és pirítsd aranybarnára benne a vöröshagymát. Add hozzá a paprikát és azzal is pirítsd meg, a végén add hozzá a fokhagymát, keverd el, majd húzd le tűzről és hintsd meg fűszerpaprikával. Keverd el. Keverd hozzá az őrölt köményt is, majd öntsd fel vízzel. Sózd és borsozd. Forrald fel.
- Ha felforrt, akkor tedd bele a kockázott burgonyát és a csíkokra vágott káposztát. Sózd meg.
- Főzd puhára a zöldségeket.
- Egy keverőtálba öntsd bele a tejfölt és a leves forró levéből adj hozzá 3-4 merőkanálnyit. Keverd el, majd öntsd vissza a forrásban lévő levesbe. Forrald át.
- A legvégén add hozzá a virslit, aminek csak egy pár perc kell, hogy puha legyen a forró levesben.
- Egy nagy kanál tejföllel tálald!
DIÉTÁNÁL ERRE FIGYELJ!
1 adag Energia: 230 kalória Fehérje: 8 gramm Szénhidrát: 8 gramm Zsír: 18 gramm