2024. április 26. péntek
More

    10 TANÁCS SZÜLŐKNEK: VIGYÁZZON GYERMEKEI EGÉSZSÉGÉRE TÉLEN IS. 2.RÉSZ

    6. Elegendő alvás

    Az alvás erősíti az immunrendszert. Figyeljen oda arra, hogy a gyerekek eleget aludjanak! A szobát rendszeresen szellőztesse napközben, elalvás előtt is, a kicsi közben takarózzon be alaposan. A szobában ne legyen túl meleg, mert az nehezíti az elalvást, és éjszaka is felébredhet rá a gyermek. Ha ezekre odafigyel, már semmi sem állhat a regeneráló, pihentető alvás útjába!

    7. Elegendő pihenés

    A feszültségek, a stressz és az izgalmak nem csak a felnőtteket viselik meg, a gyerekek kedélyállapotára is kihatnak, néha akár meg is betegíthetik őket. A gyerekeknek is szükségük van pihenésre, hogy egy megerőltető, mozgalmas, izgalmakkal teli vagy nehéz, fárasztó napot egészségesen feldolgozhassanak. Nem csak az alvás jelenthet erre megoldást, a barátokkal, családdal szabadban töltött idő, kirándulás, játék, szintén jó hatással van a gyerekekre.

    8. A kicsik bőrének védelme

    Mivel a gyerekek bőre vékonyabb és finomabb, mint a felnőtteké, a mínusz fokokat és a szelet nagyon érzékenyen viseli. A kicsik száját bekenheti ajakírral, az arcukat csak szükség esetén speciálisan babáknak készült krémmel. A kezek védelmére a legjobb a kesztyű, ügylejen rá, hogy a gyerekek mindig alaposan megtöröljék a kezüket kézmosás után. Ha kiszárad a kezük bőre, bekenheti finom, érzékeny bababőrre való testápolóval.

    9. Egészséges klíma a lakásban

    A túl meleg lakásban a fűtött levegő kiszárítja a nyálkahártyát, ez kedvez a kórokozóknak. Figyeljen arra, hogy a lakásban a hőmérséklet ne legyen magasabb 22 oC-nál. Éjszakára kapcsolja ki a fűtést, vagy legalább állítsa kisebb fokozatra. Az időnkénti néhány perces szellőztetés friss oxigénnel tölti meg a tereket. Használhat radiátorra akasztható párologtatót, de naponta cserélje a vizét, különben a kórokozók megtelepednek benne, és többet ártana, mint amennyit használ helyes használat mellett.

    10. Védőoltások

    Léteznek kötelező és szabadon választható védőoltások. Érdeklődjön gyermekorvosától, hogy a szabadon választhatók közül melyek azok a védőoltások, amelyeket érdemes beadatnia gyermekének!

    +1. Még egy hasznos tanács

    Ha a kicsi fázott odakint, és attól tart, hogy esetleg beteg lehet, jót tehet egy meleg lábfürdő, a víz semmi estre sem lehet forró, a gyerekek sokkal érzékenyebbek, mint a felnőttek. A víz meleg legyen, de kellemes a kicsi számára! Egy tányér meleg, de nem forró leves is jót tesz vagy egy pohár szintén nem forró, meleg tej elkortyolgatása is segíthet.

    Forrás: webbeteg.hu

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!