2024. április 20. szombat
More

    Pikáns krémlevesek, amelyek színt visznek az ünnepi menübe

    Fotó: Getty Images

    A karácsonyról alighanem a halászlé jut a legtöbbek eszébe. Aki viszont szívesen kipróbálna valami újat az ünnepi menü részeként, annak az alábbiakban néhány izgalmas krémlevesrecepttel igyekszünk inspirációt adni a készülődéshez.Hirdetés

    A krémlevesek hatalmas előnye, hogy egyszerűen és gyorsan elkészíthetők, miközben tápanyagösszetételük rendkívül értékes egészségügyi szempontból. A megfelelő alapanyagok felhasználásával egy élelmi rostokban és folyadékban gazdag fogást tehetünk az asztalra, és ez a karácsony körüli nagy lakomák idején már-már egyfajta oázist képez emésztésünk számára. Lássuk tehát, mivel tehetjük nemcsak színesebbé és finomabbá, de egyszersmind kiegyensúlyozottabbá is az ünnepi asztal kínálatát. A recepteket a Nosalty gyűjteményéből válogattuk.

    Sült paradicsomos fehérbabkrémleves

    Hozzávalók 4 főre:

    A krémleveshez:

    • 50 dkg koktélparadicsom
    • 1 nagy fej fehér hagyma (negyedelve)
    • 6 gerezd fokhagyma
    • 1 marék bazsalikom
    • koriander ízlés szerint
    • 4 szál menta (opcionális)
    • 570 g fehérbab (2 konzerv)
    • 5 dl zöldség alaplé
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • 1 kávéskanál koriandermag (őrölt)
    • 1 kávéskanál római kömény
    • 1 ek füstölt pirospaprika
    • 70 g sűrített paradicsom (kis konzerv)
    • 200 g tortilla chips (tálaláshoz)
    • 2 db lime
    • 4 ek paradicsomos salsa (opcionális)

    A salsához:

    • 1 nagy db paradicsom
    • 1 kis fej lilahagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • koriander ízlés szerint
    • 1 marék bazsalikom
    • 1 marék menta
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • 1 fél lime-ból nyert limelé
    • 2 ek olívaolaj
    • chili ízlés szerint

    Currys-kókusztejes karfiolkrémleves

    Hozzávalók 4 főre:

    • 500 g karfiol
    • 1 dl olívaolaj
    • 2 ek curry por
    • 1 ek füstölt pirospaprika
    • 1 ek fokhagymapor
    • 1 tk sóbors ízlés szerint
    • 1 közepes db vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 3 kis db sárgarépa
    • 6 dl zöldség alaplé
    • 4 dl kókusztej (1 konzerv)
    • 5 szál koriander
    • 100 g kesudió (pirított)
    • 3 ek olívaolaj
    • 1 hüvelykujjnyi gyömbér

    Vegán sütőtökkrémleves

    • 2 ek napraforgó olaj
    • 1 db vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • fahéj ízlés szerint
    • gyömbérpor ízlés szerint
    • szerecsendió ízlés szerint
    • chilipehely ízlés szerint
    • 75 dkg sütőtök
    • 2 közepes db burgonya
    • 1 l alaplé
    • só ízlés szerint
    • 2 dl mandulatej

    Az almás feltéthez:

    • 1 db alma
    • 3 ek tökmag
    • 3 ek mandulapehely
    • 1 fél citromból nyert citromlé
    • só ízlés szerint
    • fekete bors ízlés szerint
    • 2 ek tökmagolaj

    Forrás: hazipatika.com/Nosalty

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!