2024. november 25. hétfő
More

    Karfiolfasírt recept

    Karfiolfasírt zellerropogóssal recept

    Hozzávalók 4 személyre:

    A karfiolfasírthoz

    • 60 dkg karfiol
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 tojás
    • 5-6 ek. zsemlemorzsa
    • 10 dkg reszelt sajt
    • olaj a sütéshez

    A zellerropogóshoz:

    • 1 nagy zellergumó
    • 1 mk. fokhagymapor
    • 1 mk. fűszerpaprika
    • 1 mk. szárított oregánó
    • 4 ek. olívaolaj
    •  

    Elkészítés:

    1. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A ropogóshoz a zellert megtisztítjuk, nagyjából egyforma hasábokra vágjuk, nagyobb tálban összeforgatjuk az olajjal, majd megszórjuk a fokhagymapor, fűszerpaprika, oregánó, só, bors keverékével. A zellert egy sütőpapírral bélelt lemezen a sütőben 20-25 perc alatt, néha megforgatva ropogósra sütjük.
    2. A karfiolt rózsáira szedjük, enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. A hagymákat megtisztítjuk, lereszeljük. A megfőtt karfiolt villával összetörjük, ha kihűlt, hozzákeverjük a tojást, a zsemlemorzsából, amennyit felvesz (kb. 3 ek.), a sajtot, hagymákat, sózzuk, borsozzuk. A masszából lapos pogácsákat formázunk, megforgatjuk a maradék zsemlemorzsában, majd bő, közepesen forró olajban aranybarnára sütjük.

    Munka: kb. 40 perc

    Fogyasztható: kb. 70 perc múlva

    A dietetikus tanácsa: Már heti 1 húsmentes nappal is könnyebbé, sőt fenntarthatóbbá tehetjük az étrendünket. Ezeken a napokon többek között tejtermékekkel, tojással gondoskodhatunk a szervezetünk megfelelő fehérjebeviteléről, akár egy finom zöldségfasírt formájában.

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!