Hogyan illeszthető be a pizza bármely fogyókúrás étrendbe? Nagyon egyszerűen, karfiolpizzát kell készíteni. Hogy mi az a karfiol pizza? A pizza tészta alapját nem liszt adja, hanem karfiol, így sokkal kevesebb szénhidrátot tartalmaz.
Karfiolpizza hozzávalók
- 50 dkg karfiol
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek. olívaolaj + a kenéshez
- 1 tojás
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 mk. morzsolt oregáno
- 1 mk. morzsolt bazsalikom
- 3 ek. light ketchup
- 10 dkg fitt pulykasonka
- 5 dkg rukola
Elkészítés:
- A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Sütőpapírral kibélelünk egy lapos piteformát, és olajjal kikenjük. A karfiolt megtisztítjuk, összevagdaljuk. A fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. A zöldségaprólékot” elkeverjük a tojásokkal meg az olajjal. Hozzáadjuk a reszelt sajt felét és a fűszereket, sózzuk, borsozzuk. A sütőformába alaposan belenyomkodjuk, és a sütőben, kb. 15 percig elősütjük, míg egy kis színt kap.
- Közben a sonkát apró kockákra vágjuk. Ha elősült a karfiolalap, kivesszük, megkenjük a ketchuppel, megszórjuk a sonkával és a maradék reszelt sajttal, visszatoljuk a sütőbe, amíg a sajt megolvad a tetején. A rukolával díszítve frissen szeleteljük és tálaljuk.
- Munka: kb. 30 perc
- Fogyasztható: kb. 50 perc múlva
A dietetikus tippje: A kész ketchupok, pizzaszószok gyakran sok cukrot tartalmaznak. Ha van időnk, készítsünk házi változatot, ehhez pirítsunk hagymát, dobjuk rá a passzírozott paradicsomot, fűszerezzük friss olasz fűszerekkel, sóval, borssal, fokhagymával, főzzük össze és kész!
Forrás: egeszsegkalauz.hu
Ez is érdekelheti:
Fogyókúra receptek helyett váltsunk életmódot – Életmódcentrum (eletmodcentrum.hu)