2024. április 26. péntek
More

    Ezekkel a gyógynövényekkel fogyhatunk

    Egészséges táplálkozás, sok mozgás és sok folyadék – alapvetően ezek a sikeres fogyókúra alappillérei. Ezeken felül viszont tehetünk még mást is – például kipróbálhatunk bizonyos gyógynövényeket, amelyek meggyorsíthatják a súlyvesztést.

    Keserűdinnye

    A túlsúly jelentősen növeli a cukorbetegség kialakulásának kockázatát. Kutatások szerint a keserűdinnye fogyasztása segít gyorsabban leadni a kilókat, mivel serkenti a zsírégetést, illetve gátolja a zsír lerakódását. Szakértők szerint különösen zsírszegény diétával párosítva hatásos ez a növény.

    Kávé

    A koffein serkenti az anyagcserét, így a testünk több kalóriát éget el. Az anyagcsere gyorsulása hatékonyabb zsírégetést eredményez. Ha valaki a diétás étkezés és a rendszeres mozgás mellett koffeint is fogyaszt, valamivel több súlyt adhat le, mint koffein nélkül. Ugyanakkor nem árt tudni, hogy a kávé azoknál hatékony igazán, akik nagyobb súlyfelesleggel rendelkeznek – azoknál, akik csak néhány kilótól akarnak megszabadulni, nem biztos, hogy beválik. Az adagolással is óvatosnak kell lenni, mert a túl sok kávé álmatlanságot, idegességet, remegést okozhat.

    Csikófark

    Serkenti az anyagcserét, ráadásul kis mértékben még az étvágyat is csökkenti, ezért – különösen koffeinnel kombinálva – hasznos lehet a fogyókúrázók számára. Ugyanakkor a csikófarkat is inkább azok vessék be, akiknek több tíz kilótól kell megszabadulniuk, mert csak komoly túlsúly esetén hatásos. A kutatások szerint a néhány kilós súlytöbblet csökkentését nem befolyásolja kimutathatóan.

    Bokrosgomba

    Segíti a fogyást és megakadályozza, hogy újra visszahízzuk azt, amit leadtunk.

    Porcsin

    Egy izraeli kutatás szerint amellett, hogy segít a fogyásban, vérnyomáscsökkentő hatással is bír, éppen ezért különösen azoknak érdemes bevetni, akinek a túlsúlya már az egészségi állapotukat is negatívan befolyásolja.

    Tea

    A teákban is található koffein, ezért anyagcsere-gyorsító hatással bírnak. Kutatások is igazolják, hogy azok is élvezhetik a koffein jótékony hatásait, akik nem szeretik a kávét. A teákban, különösen a zöld teában található antioxidánsok főleg a hasi zsírpárnák csökkentésében hatékonyak, és segítenek a szervezetnek felvenni a harcot a káros szabad gyökökkel is.

    Forrás: hazipatika.com

    Ez is érdekelheti:

    6 legjobb tea az anyagcsere felgyorsítására és a fogyásra – Életmódcentrum (eletmodcentrum.hu)

    Ez a legegészségesebb módja az időszakos gyors fogyásnak – Életmódcentrum (eletmodcentrum.hu)

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!