2023. március 29. szerda
More

  KORONAVÍRUS: ÚJ MUTÁNSOKKAL TÁMAD AZ OMIKRON 2. RÉSZ

  Kevés a súlyos eset, de van, ami aggasztó a szakemberek szerint

  Jó hír, hogy a gyors terjedésük ellenére ezek az új alvariánsok nem tűnnek halálosabbnak, mint a korábbi omikron mutánsok.

  “Szingapúrban az XBB a súlyos megbetegedések száma még mindig alacsony. Eddig nem érkezett jelentés új vagy különösen veszélyes tünetekről” – tette hozzá Pekosz, de hogy az USA-ban emelkedni fog-e a kórházi esetek és a halálozások száma, az majd a következő néhány hétben derül ki.

  Pekosz megjegyezte, még túl korai megjósolni, hogy a koronavírus-járvány téli szezonja hogyan alakul. Az esetek minden bizonnyal emelkedni fognak a következő hetekben és hónapokban, csak az nem világos, hogy mennyire.

  Dr. Yang szerint ugyanakkor aggodalomra ad okot, hogy az eddigi tapasztalatok szerint az antitestes kezelések nem olyan hatékonyak a BQ.1.1 és az XBB ellen, de más covid-ellenes kezelések, például a Paxlovid, még mindig nyújthatnak némi védelmet. Dr. Yang és Pekosz egyetértett abban, hogy a legjobb, amit tehetünk, ha felvesszük az oltásokat, amely még ha ez nem is akadályozza meg a koronavírus-fertőzést, de megvéd a súlyos lefolyástól.

  Forrás: Egeszsegkalauz.hu

  Ezt olvasta már?

  LEGUTÓBBI CIKKEK

  NE HAGYD KI!