2024. április 19. péntek
More

    KORONAVÍRUS: ÚJ MUTÁNSOKKAL TÁMAD AZ OMIKRON 2. RÉSZ

    Kevés a súlyos eset, de van, ami aggasztó a szakemberek szerint

    Jó hír, hogy a gyors terjedésük ellenére ezek az új alvariánsok nem tűnnek halálosabbnak, mint a korábbi omikron mutánsok.

    „Szingapúrban az XBB a súlyos megbetegedések száma még mindig alacsony. Eddig nem érkezett jelentés új vagy különösen veszélyes tünetekről” – tette hozzá Pekosz, de hogy az USA-ban emelkedni fog-e a kórházi esetek és a halálozások száma, az majd a következő néhány hétben derül ki.

    Pekosz megjegyezte, még túl korai megjósolni, hogy a koronavírus-járvány téli szezonja hogyan alakul. Az esetek minden bizonnyal emelkedni fognak a következő hetekben és hónapokban, csak az nem világos, hogy mennyire.

    Dr. Yang szerint ugyanakkor aggodalomra ad okot, hogy az eddigi tapasztalatok szerint az antitestes kezelések nem olyan hatékonyak a BQ.1.1 és az XBB ellen, de más covid-ellenes kezelések, például a Paxlovid, még mindig nyújthatnak némi védelmet. Dr. Yang és Pekosz egyetértett abban, hogy a legjobb, amit tehetünk, ha felvesszük az oltásokat, amely még ha ez nem is akadályozza meg a koronavírus-fertőzést, de megvéd a súlyos lefolyástól.

    Forrás: Egeszsegkalauz.hu

    Ezt olvasta már?

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!