2024. április 28. vasárnap
More

    Nyári egészség ellenőrzése szűrésekkel

    A nyári időszaknak is ugyanúgy az egészségmegőrzésről kell szólnia, mint a többi évszakbaan. Ráadásul a külföldi utazások esetében még lényegesebb, hogy odafigyeljünk erre.


    Nézzük meg, milyen szűrővizsgálatokon kell részt vennünk nyáron!

    Általánosságban elmondható, hogy kétféle szűrés létezik: utazás előtti és utáni szűrés, de egy dolgot biztosan állíthatunk: legalább valamilyen orvosi vizsgálaton vagy értékelésen részt kell venned, ha külföldi utazást tervezel.

    Utazás előtti szűrések

    Az utazás előtti szűrés célja az olyan állapotok kimutatása, mint a cukorbetegség, a pajzsmirigybetegség és egyéb olyan betegségek, amelyek hatással lehetnek az egészségedre az utazás során.

    Orvosod áttekinti a kórtörténetedet, mielőtt elindulnál az utazásra; fizikális vizsgálatot is végez, és tanácsot ad arról, hogy szükség van-e további vizsgálatokra az utazás megkezdése előtt a te és a veled tartó személyek biztonsága érdekében. A megelőzés a legjobb kezelés bizonyos állapotok esetén, ezért mindenképpen beszélj meg minden lehetséges problémát az orvosoddal az utazás előtt, hogy megtudd, hogyan előzheted meg, hogy azok problémákká váljanak, és tájékozódj a lehetséges kezelésekről.

    Utazás utáni szűrések

    Utazás utáni orvosi kivizsgálásra általában külföldről való visszatéréskor van szükség, hogy ellenőrizzék a betegségre utaló jeleket, például lázat, bőrkiütést, köhögést, hasmenést stb., különösen akkor, ha három hétnél tovább voltál távol. Ezt az értékelést az orvosod végzi el, aki kérdéseket tesz fel az utazási előzményeiddel és tüneteidel kapcsolatban, így megbizonyosodhat arról, hogy nincs-e olyan egzotikus betegséged, mint a dengue-láz, malária, tífusz, sárgaláz, kolera stb.

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!