2024. április 27. szombat
More

    A hintőpor nyáron is nagy segítség

    Sok fürdőszobai polc tartalmaz hintőport, de kevesen tudják, milyen hasznos. Amellett, hogy jól elvezeti az izzadságot, vagy fontos szerepet játszik a baba bőrének kényeztetésében, tudtad, hogy például sminkeléskor nagy hasznát veheted, vagy segíthet a bőr gyantázásában?


    Nagyon hasznos gyantázáshoz

    A hintőpor nagyon hasznos a nyári gyantázásnál, mert a bőr izzad a hőtől, és a gyanta nagy valószínűséggel nem tapad megfelelően, így a szőr a bőrrel együtt húzódik. Ez egy nagyon fájdalmas mutatvány, jobb elkerülni – ilyenkor jön képbe a hintőpor. Közvetlenül gyantázás előtt enyhén szórd a bőrödre, oszlasd el egyenletesen, és fújd le a felesleget. Ha megteszed, biztos lehetsz benne, hogy soha nem fogod megkínozni magad, mert a buggyos por felszívja a nedvességet, megakadályozva a bőr izzadását.

    Viszlát ragacsos, rövid szempillák!

    A spirálozás megkezdése előtt vigyél fel kis mennyiségű port a szempilláidra, majd egy szempillafésűvel távolítsd el a felesleget. Ezután csak sminkeld ki a pilláid, és látni fogod, hogy a szempilláid vastagabbak és hosszabbak lesznek.

    A smink soha nem jön le

    A hintőpor jól tartja a sminket. Még meleg környezetben is, ha egy keveset teszel alá belőle, az alapozó nem folyik le az arcodról: Nem csak illatos lehetsz egész nap, de a smink a helyén marad. Sőt, ha az alapozó/púder túl sötét, csak keverd össze kis mennyiségű hintőporral, hogy az árnyalatot a bőrtónusodhoz igazítsd.

    A száraz sampon tökéletes helyettesítője

    Voltak idők, amikor a hajunk teljesen friss és tiszta volt, majd erős, rossz szagokat szedett össze az éttermekben vagy bulikban. Bosszantó, mert egy hosszú hajat legalább 1,5 órán keresztül lehet mosni és szárítani. Tehát, ha már megmostad a hajad, és rossz szagú lesz, akkor elég egy kis hintőporral kikefélni, és a legjobb esetben is kellemes illata lesz. De vigyázz, ne használj túl sokat belőle, nem fog jól mutatni a hajadban. Amúgy ez a gyakorlat házi kedvenceknél is használható.

    Az ékszerek kibontásánál is jól jön

    Az ékszer nyakláncokat és karkötőket nem lehet úgy tárolni, hogy ne gabalyodjanak vagy csomósodjanak össze. A kioldásukra is remek segítség, ha egy kis hintőporral beszórod a csomót, így kicsit meglazul és könnyebben szétszedhető. Ezzel elkerülhető az az állapot, hogy idegből legszívesebben eltépnéd az ékszert, nem törődve azzal,, hogy tönkreteszed.

    Kiváló cipő illatosítására

    Nemcsak tökéletesen elnyomja a rossz szagokat, de nem engedi, hogy a lábad beleizzadjon a cipődbe. Ezt leginkább tornacipőhöz ajánljuk, de akár bőrcipőbe is használhatjuk.

    Szekrény, gardrób vagy cipős szekrény felfrissítésére is kiváló

    Egy nagyon egyszerű trükkel felfrissítheted a ruhatáradat: öntsd az illatos port egy kis üvegpalackba és helyezd a ruháid/cipőid közé. Egy-két óra elteltével minden dohos szag eltűnik, helyette a por illata lép. Akkor is nagyon hasznos, ha szeretnéd egy kicsit felfrissíteni a szőnyegedet. Jól dolgozd bele az anyagba, hagyd hatni kb. 15-30 percig, majd porszívózd ki belőle. A hintőpor tényleg csodákra képes.

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!