2024. április 28. vasárnap
More

    Maradj egészséges az utazásod során ezzel az 5 teljesen természetes trükkel

    Nem számít, milyen az életed, valószínűleg hamarosan valami autós utazást tervezel. Legyen szó egy rövid autóútról a tóhoz, vagy egy családlátogatásról, az országúti kirándulások megtétele kihívást jelenthet – különösen, ha olyan dolgokkal kell szembenézni, mint például az autóbetegség vagy a nyilvános mosdók. Íme öt teljesen természetes trükk, amelyek segítenek egészségesek maradni az utazásod során – és csúcsformában elérni az úticélod!


    Növeld a fókuszt babszippantással

    Tegyél egy evőkanál kávébabot vagy kávézaccot egy tasakba, és szippants három mélyet, ha fáradtnak érzed magad az úton. A Consciousness and Cognition kutatása azt találta, hogy a kávé illata ugyanolyan hatékonyan növeli a fókuszt, mint két csésze elfogyasztása anélkül, hogy extra fürdőszobai leállást vagy remegést váltana ki. Becsapod az agyad, és azt gondolod, hogy csak egy energialökést kaptál, ami felébreszti a figyelmed.

    Kerüld el a baktériumokat

    Senki sem akarja, hogy nyári megfázás vagy vírus csillapítsa a szórakozását! Szerencsére könnyen elkerülhető a betegséget okozó kórokozók a nyilvános fürdőszobákban: a bejárattól legtávolabbi bódé érződik a leginkább magányosnak, ezért van a legtöbb haszna – állítják a Kaliforniai Egyetem tudósai. Válaszd ki az első fülkét, hogy csökkentsd a csíráknak való kitettséget. Szintén okos: tartsd vissza a lélegzeted, majd lassan lélegezz ki. A vécék mikroszkopikus méretű csíracseppek „felhőjét” lökdösik a levegőbe, de az ember távol lesz tőle, miután kilépett.

    Fokozd fel az energiát a H2O „fűszerezésével”

    Vidám nap előtt állsz, de hirtelen fáradtnak érzed magad. A megoldás: Kortyolj el 8 uncia vizet egy csipet sóval feltöltve. A Connecticuti Egyetem tudósai azt mondják, hogy a kiszáradás az egész rendszert kibillenti az egyensúlyból, és elszívhatja az energiát. De a só segít helyreállítani a folyadékok egyensúlyát, segíti a sejteket a hidratálásban, így úgy érzed, hogy felfrissülsz.

    Állítsd le az autóbetegséget egy citrommal

    Mielőtt útnak indulsz, kapard le a citrom héját, hogy kihozd az illatát, majd pihentesd a gyümölcsöt a pohártartódban. Osztrák tudósok szerint a citromolaj-vegyületek az emberek 73 százalékánál blokkolják a hányingert azáltal, hogy elvonják az agy figyelmét, hogy a gyorsan mozgó látványra és hangokra összpontosíts, amelyek megzavarják az egyensúlyt.

    Oldd fel az utazási stresszt dallamokkal

    Kerüld el az útközbeni feszültséget, és állítsd be sorba a nosztalgikus lejátszási listát olyan vidám slágerekkel, amelyeket évekkel ezelőtt hallgathattál az első utazásod során. Egy kanadai vizsgálat megállapította, hogy a zene ugyanolyan hatékonyan csökkenti az utazási feszültséget, mint a vényköteles gyógyszerek. Bónusz: Sokkal szórakoztatóbbá teszi az utat!

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!