2024. május 3. péntek
More

    Hogyan tisztítsuk az ablakokat csík nélkül?

    Leporoltad a lakást, kicserélted az ágyneműt, és végre fertőtlenítetted a konyha legmocskosabb helyét. Most itt az ideje, hogy kívül-belül megtisztítsd az ablakaidat. Ha kíváncsi vagy, hogyan pipálhatod ki ezt az utolsó pontot a takarítási listádon csíkok nélkül, Melissa Homer, a MaidPro vezető takarítója megtanítja neked, hogyan tisztítsd meg az ablakokat profi módon.


    Mielőtt belevágnál, Homer azt javasolja, hogy teljes mértékben kötelezd el magad az ablaktisztítási projekt mellett – és ez azt jelenti, hogy ki kell menned a szabadba is. „Amikor csak lehetséges, a belső és a külső üvegeket is tisztítsd ugyanazon a napon, így pontosabban ellenőrizheted a munkát” – mondja. Természetesen, ha lakást bérelsz, a legjobb, ha a külső takarítást a bérbeadó egyesületre bízod. De ha büszke háztulajdonos vagy, akkor csak rajta (a biztonság kedvéért hozz magaddal egy barátot – nem akarod tönkretenni a hétvégédet azzal, hogy leesel egy létráról). Ha pedig újabb, befelé billenő ablakaid vannak, tartsd magad szerencsésnek, mert a munka most könnyebbé vált.

    Az alábbiakban Homer végigvezet téged az ablaktisztítási rutinján, egy lépésről-lépésre történő útmutatón, hogy a feladatot a lehető legkönnyebben elvégezd, miközben rámutat a leggyakoribb hibákra, amelyeket az emberek elkövetnek, és amelyek miatt az ablakok csíkosnak látszanak.

    Ajánló   Hogyan tisztítsd meg a gáztűzhely rácsát?

    Az ablakok tisztításához szükséges eszközök

    „Az üvegablakok szép tisztításához mindössze néhány minőségi, üvegre tervezett mikroszálas törülközőre, egy tisztességes, T-csöves súrolószivacsra és némi mosogatószerre van szükséged. Ha elhanyagolt, kemény vízfoltos ablakokat mélytisztítasz, szükséged lehet egy Magic Eraserre és némi Bar Keepers Friendre is, de csak az első helyreállító tisztításhoz” – mondja Homer.

    Ha az ablakok festékesek egy közelmúltbeli lakásfelújítási projektből, akkor egy műanyag vagy fém borotvapengére is szükség lesz ahhoz, hogy valóban csillogóan tiszta legyen a megjelenés.

    A leggyakoribb hiba az ablaktisztításnál

    Ha az ablakaid nem olyan tiszták, mint amilyennek szeretnéd, Homer szerint valószínűleg azért van, mert nincsenek meg a megfelelő eszközeid.

    „Az ablakok letörlése mikroszálas helyett bársonyos pamut törlőkendővel, a gumibálázott újságpapír használata gumilap helyett, és így tovább, egy egyszerű feladatot hosszú és frusztráló munkává változtathat” – mondja. „Ha azt szeretnéd, hogy az ablaktisztítást élvezd, ahelyett, hogy rettegnél tőle, csak tervezz előre, és mindössze 20 dollárt fektess be néhány minőségi, üvegezésre tervezett mikroszálas törülköző és egy tisztességes facsaró megvásárlásába, hogy a munka ezerszer gyorsabb és szórakoztatóbb legyen.” (Mindannyian ezt szeretnénk az ablakmosástól, nem igaz?)

    Ajánló   Hogyan tisztítsuk meg a koszos zuhanyrózsát 5 egyszerű lépésben?

    Hogyan tisztítsuk meg az ablakokat?

    1. A terület előkészítése

    Ha ablakaid bútorok, műtárgyak vagy más, számodra fontos dolgok közelében vannak, győződj meg róla, hogy áthelyezed vagy letakarod őket, hogy ne sérüljenek meg az ablaktisztítás során.

    2. Tisztítsd meg az ablakkereteket

    Mielőtt nekilátnál magának az üvegnek, tisztítsd meg az ablakkereteket általános tisztítószerrel és egy törülközővel, hogy a szennyeződések ne hulljanak le a keretekről, és ne piszkolják be az ablakokat, miközben megpróbálod őket újjá varázsolni.

    3. Szappanozd be az ablakokat

    Fogj egy vödör vizet, és adj hozzá néhány csepp mosogatószert. Nedvesítsd be a t-bar súrolószivacsot, és felülről lefelé haladva, egyenes vonalakban töröld át az ablakokat.

    4. Kapcsold be a facsarót

    Húzd a facsarót egyenes vonalban egyenesen az üvegen végig. Minden húzás végén töröld le a facsarót a törülközővel, és ismételd meg ugyanazokat a mozdulatokat. Ezt addig tedd, amíg az ablak tiszta nem lesz.

    5. Keresd a tökéletlenségeket

    Ellenőrizd az ablakot, hogy nincsenek-e rajta foltok vagy csíkok. Ha találsz, töröld le az üvegtörlővel.

    6. Töröld le a felesleges vizet, és rendezd vissza a helyiséget

    Távolítsd el az ablakkereteken vagy ablakokon lévő nedvességet, mielőtt visszarendeznéd a nappalit, és eltávolítanád a védőelemeket.

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!