2023. március 23. csütörtök
More

  A Facebook okozza a válások egyharmadát

  Á, a Facebook. A közösségi oldal, amely gyorsan nem csak a hátunk közepére, hanem a létezésünk kárvallottjává vált.


  Ha a Facebook nem adja el a személyes adataid cégeknek, akkor boldog házasságokat bont szét. Ami egykor a bulifotók megosztásának és a rég nem látott barátok felkutatásának eszköze volt, ma már sok válás oka – és akkor még nem is beszéltünk arról, hogy milyen szerepet játszik a volt barátok, vagy akár a jelenlegi barátok online zaklatásában.

  2018-ban egy brit válási oldal megállapította, hogy a “viselkedési kérelmek” (ami brit szakzsargonban a “válási kérelem benyújtásának okai”) 20 százalékában szerepelt a “Facebook” szó, ami azt jelenti, hogy az oldal valamilyen módon hibáztatható a házasság felbomlásáért. Néhány évvel később ez az arány 33 százalékra ugrott.

  Nos, nem meglepő, hogy az első számú ok, amiért a Facebook hibás volt ezekben az esetekben, az “ellenkező neműeknek szóló nem megfelelő üzenetek” miatt volt. Úgy tűnik, hogy az emberek még nem tanulták meg, hogy a szexuális és flörtölős megjegyzéseket személyes e-mailben tegyék, szemben a Facebook-fallal, amelyet az egész világ láthat.

  Azokban az esetekben, amikor a párok már különváltak, de még nem váltak el, az egykor boldog házasságban élő emberek a Facebookhoz fordultak, hogy csúnya megjegyzéseket írjanak egymásról. Nos, ha nem tudod a háztetőkről kiabálni, mennyire utálsz valakit, akkor akár a falára is írhatod.

  Egy másik ok, amiért a Facebook válást okoz, a Facebook-barátok, vagy inkább “barátok” miatt van, akik magukra vállalták, hogy beköpjék a házastársakat, akik esetleg túlságosan is barátságosak voltak a közösségi oldalon.

  Tudod, mert ha te Bobby felesége vagy, és ő Sally barátja, de te nem vagy Sally barátja, de mindannyian Lily barátai vagytok, akkor Lily beavatott lesz olyan posztokba és státuszokba, amikbe te nem – ezért Lily beavat téged. Lily egy kedves barát.

  Nem lehet nem elgondolkodni azon, hogy pontosan milyen IQ-ja lehet valakinek, aki nyilvánosan megcsalja vagy nyilvánosan becsmérli a párját. Egyik választás sem túl józan vagy diszkrét, és végül is az a partner, aki a Facebookot fegyverként vagy húsvágóhídként használja, az tűnik bunkónak. De a józan ész nem lehet mindenkinek az erőssége.

  LEGUTÓBBI CIKKEK

  NE HAGYD KI!