2024. április 25. csütörtök
More

    Leégtél a napon? Ezekkel a termékekkel nyugtasd és ápold a bőröd!

    Először is reménykedjünk, hogy ez nem történik meg (tudod: az UV-sugarak okozzák a bőröregedés közel 80%-át). De ha már bajba kerültél, van egy-két tippünk a megoldására.


    Amit tehetsz

    Menj el olyan helyre, ahol a nap nem éri a bőrödet, és ha teheted, maradj ott, vagy ússz olyan ruhában, amely eltakarja a bőrödet. A legjobb, ha beltéri helyet választunk, de ha ez nem lehetséges, húzódjunk árnyékos helyre.

    Hűtsd le az égett területet, például hideg borogatással, hogy csökkentsd a gyulladás veszélyét. Percekig vagy órákig is így maradhatsz.

    Ha a bőröd nem hólyagosodik fel, használj napozás utáni nyugtató habot extra bőrnyugtató tulajdonságokkal, mint például az EVY After Sun Mousse. Vagy ha nincs ilyened, akkor egy enyhe és nyugtató (alkohol- és illatanyagmentes) hidratáló és/vagy bőrpír elleni  gyulladáscsökkentő és nyugtató összetevőkben gazdag tonikot, mint például a Paula’s Choice Calm.

    Ha a bőr felhólyagosodott, fedd le tiszta kötéssel a szennyeződések elkerülése érdekében.

    Amiket nem ajánlunk

    Ne tegyen jégkockát közvetlenül a bőrre, mert ez csak további bőrkárosodást okoz.

    Ne takard be az érintett területet vastag balzsamokkal vagy kenőcsökkel/testvajjal, mert tovább melegítik és károsítják a bőrt.

    Ha hidratáló krémmel szeretnéd kenni a bőröd, az soha ne legyen illatos. Az illatanyagok irritáció kockázatát hordozzák magukban, különösen ebben az esetben.

    A közhiedelemmel ellentétben az aloe vera önmagában nem oldja meg a leégés problémáját. Kombináld hűsítő hidratálóval vagy kondicionálóval.

    Menj orvoshoz, ha…

    • Szédülsz és nagyon gyengének érzed magad.
    • A szívverésed túl gyors, vagy úgy érzed, nem kapsz elég levegőt.
    • Hideg és nedves a bőröd.
    • Rosszul érzed magad, lázas vagy, kihűltél vagy kiütéseid vannak.
    • Fájdalmas és potenciálisan fertőzött hólyagok jelennek meg a bőröd felületén.

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!