2023. március 27. hétfő
More

  Leégtél a napon? Ezekkel a termékekkel nyugtasd és ápold a bőröd!

  Először is reménykedjünk, hogy ez nem történik meg (tudod: az UV-sugarak okozzák a bőröregedés közel 80%-át). De ha már bajba kerültél, van egy-két tippünk a megoldására.


  Amit tehetsz

  Menj el olyan helyre, ahol a nap nem éri a bőrödet, és ha teheted, maradj ott, vagy ússz olyan ruhában, amely eltakarja a bőrödet. A legjobb, ha beltéri helyet választunk, de ha ez nem lehetséges, húzódjunk árnyékos helyre.

  Hűtsd le az égett területet, például hideg borogatással, hogy csökkentsd a gyulladás veszélyét. Percekig vagy órákig is így maradhatsz.

  Ha a bőröd nem hólyagosodik fel, használj napozás utáni nyugtató habot extra bőrnyugtató tulajdonságokkal, mint például az EVY After Sun Mousse. Vagy ha nincs ilyened, akkor egy enyhe és nyugtató (alkohol- és illatanyagmentes) hidratáló és/vagy bőrpír elleni  gyulladáscsökkentő és nyugtató összetevőkben gazdag tonikot, mint például a Paula’s Choice Calm.

  Ha a bőr felhólyagosodott, fedd le tiszta kötéssel a szennyeződések elkerülése érdekében.

  Amiket nem ajánlunk

  Ne tegyen jégkockát közvetlenül a bőrre, mert ez csak további bőrkárosodást okoz.

  Ne takard be az érintett területet vastag balzsamokkal vagy kenőcsökkel/testvajjal, mert tovább melegítik és károsítják a bőrt.

  Ha hidratáló krémmel szeretnéd kenni a bőröd, az soha ne legyen illatos. Az illatanyagok irritáció kockázatát hordozzák magukban, különösen ebben az esetben.

  A közhiedelemmel ellentétben az aloe vera önmagában nem oldja meg a leégés problémáját. Kombináld hűsítő hidratálóval vagy kondicionálóval.

  Menj orvoshoz, ha…

  • Szédülsz és nagyon gyengének érzed magad.
  • A szívverésed túl gyors, vagy úgy érzed, nem kapsz elég levegőt.
  • Hideg és nedves a bőröd.
  • Rosszul érzed magad, lázas vagy, kihűltél vagy kiütéseid vannak.
  • Fájdalmas és potenciálisan fertőzött hólyagok jelennek meg a bőröd felületén.

  LEGUTÓBBI CIKKEK

  NE HAGYD KI!