2023. március 27. hétfő
More

  Kukorica

  A kukorica (más néven pulykabúza vagy tengeri búza) termesztése az utóbbi időben igen elterjedtté vált. Virágzáskor a levélhüvelyről egy cérnaszerű “bajusz”, más néven a kukorica “haja” lóg le. Ez a növény gyógyhatású része. A virágzás júniustól augusztusig tart, a kukorica bajuszát vagy haját a beporzás előtt le kell nyírni, és árnyékban gyorsan meg kell szárítani.


  Ha bevált vizelethajtóra van szükséged, igyál kukorica hajából készült teát, amely egyben hatékony és ártalmatlan fogyást segítő és zsíroldó (jóléti társadalmunk elhízott és túlsúlyos embereinek ajánlott módszer). Ha a kukoricabajszot nem hagyjuk teljesen megszáradni, elveszti vizelethajtó tulajdonságait és hashajtóvá válik.

  A kukorica tea ugyanolyan hatásos húgyúti megbetegedések, különösen húgykőképződés, szívödéma és ödéma esetén, mint vesegyulladás, hólyaghurut, köszvény és reuma esetén. Gyerekek és idősek ágybavizelése esetén ugyanolyan sikeresen alkalmazható, mint a vesekólikában. Minden említett betegség esetén 2-3 óránként egy evőkanál fogyasztása javasolt ebből a teából.

  Használata

  Tea elkészítése: 1/4 liter forró vízbe öntsünk 1 teáskanál kukoricahéjat, és hagyjuk állni egy kicsit, ne édesítsük.

  LEGUTÓBBI CIKKEK

  NE HAGYD KI!