2023. június 7. szerda
More

  Ezzel a 40 perces sétás edzéssel égesd el a kalóriákat

  A gyaloglás igazán nagyszerű tevékenység a biztonságos fogyás elősegítésére, és szuper költséghatékony módja annak, hogy fittek maradjunk. De odakint nem mindig süt a nap, és vannak olyan napok, amikor nem akarod elhagyni a házat. Ebben az esetben aktív maradhatsz és több mint 400 kalóriát égethetsz el anélkül, hogy kimozdulnál, és ez mindössze 40 percet vesz igénybe.


  Egy ilyen rutinnal egy napra eldobhatod a legjobb gyaloglócipődet, és helyette csak belebújhatsz egy kényelmes aktív ruhába, és felállhatsz a nappalidban vagy bárhol máshol, ahol a legjobban szeretsz edzeni az otthonodban.

  Ezt a gyalogláson alapuló gyakorlatot Johanna Devries személyi edző készítette, aki a YouTube-on Grow with Jo néven is ismert, és egy kis pörgést kapott, hogy maximalizálja az edzés során elégetett kalóriák számát. Ő ezt egy Tabata-stílusú edzéssé alakította. A Tabata a HIIT (nagy intenzitású intervallumos edzés) egy olyan formája, amely jellemzően rövidebb pihenőidőket tartalmaz, mint a szokásos HIIT edzés, és ennek megfelelően intenzívebb.

  Devries elmagyarázza a Tabata edzés előnyeit: “Ez az edzés úgy van programozva, hogy rövid időközönként rövid pihenőidőkkel ellátott mozgáskitöréseket adj. A cél az, hogy a pulzusszámodat felpörgesd, fenntartsd, és regenerálódj, és minden alkalommal kihívást jelentsen, hogy erősebbé válj”.

  Ajánló   7 tipp a testmozgás elkezdéséhez

  Ez a 40 perces edzés öt Tabata kört tartalmaz. Ezeken belül minden egyes gyakorlatot 20 másodpercig kell végrehajtani, majd 10 másodperc pihenő következik. Bár ez egy intenzív gyakorlat, ugyanakkor alacsony terhelésű, így ez egy jó edzés kezdőknek, hogy kipróbálják, vagy bárkinek, aki megpróbálja újraépíteni a fittségét.

  Devries minden gyakorlatot bemutat a videóban, hogy az emberek vele együtt követhessék, és hangjelzések jelzik, ha egy gyakorlat vagy pihenőidő elkezdődött vagy véget ért.

  A Journal of Sports Science and Medicine című szaklapban megjelent tanulmány szerint a testsúlyos és plyometrikus gyakorlatok keverékét tartalmazó Tabata edzések javíthatják a szív- és légzőszervi állóképességet, és segítettek az embereknek több kalóriát elégetni, mint egy normál edzés során.

  Ajánló   “Egészségtelen” testmozgási szokások, amelyek ténylegesen lerövidíthetik az életed

  Azonban azt is megállapították, hogy nem mindenki élvezi azt az intenzitást, amellyel a Tabata edzést végzik. Egy nyolchetes tanulmány során a kutatók megállapították, hogy nem minden résztvevő élvezte annyira a Tabata-t, mint az alternatív edzésformákat, és ez különösen a hetek előrehaladtával volt jelentős.

  Devries edzése egyensúlyt teremt az intenzív edzések között, hogy felgyorsítsa a pulzusszámot és növelje a kalóriaégetést a sétaidőszakokkal, hogy levegőhöz juss és kiegyenlítsd a munkamenet igényeit. De ha a Tabata nem a számodra való, rengeteg más, alacsony hatású módja van az otthoni kalóriaégetésnek, mint például a legjobb elliptikus gépek egyikén való rendszeres edzés.

  LEGUTÓBBI CIKKEK

  NE HAGYD KI!