2023. március 25. szombat
More

  Zsírfoltok vannak a kedvenc pólómon. Mit kellene tennem?

  Képzeld el, amint boldogan főzöl a kedvenc pólódban. Nagy hiba. Ha tényleg szereted is, az a póló halálra van ítélve. Alapvetően egy céltáblát viselsz, és egy halálos zsírfolt elkerülhetetlenül eltalálja a céltáblát. (Megtörténne ez egy olyan pólóban is, amit nem szeretsz, és ürügyet keresel, hogy megszabadulj tőle? Valószínűleg nem.)


  A helyzet azonban a következő. Teszteltünk mosószerfolteltávolítókat, így amikor ez a folt megtörténik, pontosan tudjuk, mit kell tennünk.

  Tudom, hogy most arra gondolsz, hogy csak fogsz valami egyszerű folteltávolítót, és ráfújod, de a tesztelésünk bebizonyította, hogy ezek a termékek gyakran nem működnek. Az enzimek egy zsákbamacskát használnak, amelyek úgy viselkednek, mint egy válogatós Pac-Man, mert mindegyik fajta csak bizonyos típusú foltokat nyel el. Hacsak nincs kifejezetten zsíroldó enzimjük (keresd a lipázt a címkén), kicsi az esélye, hogy bármelyik régi folteltávolító megteszi a hatását.

  Itt van, ami tényleg működik.

  Ajánló   Elég évente egyszer kimosni az ágyneműt?

  1. lépés: Azonnal kezeld a foltot

  Az első fegyvered: Dawn Ultra mosogatószer. Mindig legyen belőle a konyhádban.

  Önts egy kis szappant közvetlenül a foltra, adj hozzá egy kis forró vizet, súrold meg kézzel, majd jól öblítsd le. (Ne várj a vacsora végéig a folt kezelésével. Az csak hagyja, hogy megüljön).

  Bár egy kis Dawn mosogatószer néha önmagában is megteszi a hatását, hogy feloldja a zsírt, mindenképpen lépj tovább a második lépésre. Ez egy csata, és minden védekező eszközre szükséged van.

  2. lépés: Áztasd be a pólót

  Minden folteltávolító termék azt ajánlja, hogy a foltra kenve hagyd őket mosás előtt hatni, hogy a foltellenes összetevőiknek legyen egy kis idejük hatni (ez hasonló ahhoz, mint amikor az edényeket áztatod, hogy könnyebb legyen tisztítani őket). Tudom, hogy gyorsan akarsz cselekedni, de hidd el, megéri követni ezt az utasítást; az áztatás óriási különbséget jelent az eredményben.

  Fogj egy vödröt, és töltsd meg forró vízzel. Keverj bele egy kiskanál por alakú mosóporos folteltávolítót (a mi győztesünk az OxiClean Versatile Stain Remover), és dobd bele a pólót. Kavargasd körbe, és győződj meg róla, hogy teljesen belepi. Hagyd állni legalább 1, de akár 6 órán át is. Öblítsd ki jól, majd lépj a harmadik lépésre.

  Ajánló   Konyharuha mosása: így csináld!

  3. lépés: Futtasd a pólót a mosodában

  Az utolsó lépés? Mosd ki az inget a szokásos módon – itt bármilyen mosószert használhatsz. Csak arra ügyelj, hogy a melegvizes mosási programot használd.

  Mielőtt beteszed a szárítóba, ellenőrizd, hogy a folt eltűnt-e, mert a forró levegő elősegíti, hogy a folt megtapadjon. Ha különösen makacs foltról van szó, amely még a mosás után is ott van, kezdd előlről, és ismételd meg az egész folyamatot.

  Találtam egy régebbi foltot a ruhámon. Most mi legyen?

  Nem mindig reális, hogy egy foltot azonnal megtalálsz. Néha csak a mosás napján veszed észre. Soha ne félj! A lépéseket mindenképpen végezd el a leírtak szerint (igen, ez magában foglalja a mosogatószappanos lépést is!). Lehet, hogy többször is meg kell ismételned a ciklust, de a folt el fog tűnni.

  Ezek a legfontosabb lépések. Ha szereted ezt a pólót, megteszed, amit kell. 

  És legközelebb, amikor főzöl? Talán fontold meg a kötényt.

  LEGUTÓBBI CIKKEK

  NE HAGYD KI!