2023. április 1. szombat
More

  Nyári esztétikai tippek

  Nyáron felértékelődik a szép bőr és a hibátlan megjelenés szerepe. Ez az az idő, amikor a nők toppon szeretnének lenni, legyen szó fesztiválról, esküvőről, nyaralásról vagy csak úszásról. Bemutatunk öt hatékony orvosi szépségápolót, amelyek biztonságosan és nagyszerű eredménnyel alkalmazhatók a legmelegebb évszakokban!


  Felmérések azt mutatják, hogy a nők többet költenek arra, hogy a nyaralás alatt  jól nézzenek ki, mint magára a nyaralásra. Az igazság az, hogy sok nő nem köt kompromisszumot a fiatalítás és szépítés iránti igényét illetően, és a ráncosodás lassítása a fő prioritás, de gyakori kérdés, hogy mennyire hatékonyak a „nyári kompatibilis” kezelések.

  Dr. Papp Ildikó, a Körút Orvosesztétikai Centrum kozmetikai bőrgyógyász szakorvosa szerint a kozmetikai kezelések a legmelegebb hónapokban is biztonságosan és hatékonyan alkalmazhatók. Ilyenkor a fokozott napfény hatására a bőrnek több nedvességre van szüksége, de a látványosabb megoldást keresők orvosesztétikai beavatkozásokat is választhatnak. Íme az öt leghatékonyabb nyáron elérhető kezelés és azok előnyei.

  Bőrerősítő

  Az új botox névre keresztelt fecskendős beavatkozás mély hidratálást biztosít a bőr legmélyebb rétegeiben. A bejuttatott térhálós hialuronsavnak köszönhetően a napfény által károsított bőrrészek jelentősen megfiatalíthatók, és a nedvesség tartósan szorosan megkötve maradhat. Ez egy igazi ebédidős beavatkozás, amely 15-20 percet vesz igénybe, és természetes, ragyogó, sima, hidratált bőrt biztosít akár 6 hónapig.

  Víz-egyensúly

  A folyékony implantátumként is ismert terápia lényegében egy autoinjektor tollnak nevezett eszköz, amely gyengéden és fájdalommentesen juttatja el a hialuronsav gyöngyöket a bőr felső rétegeibe, rendkívül gyors és hosszan tartó mélyhidratálást eredményezve. Hosszú távú hatásaival finoman ellensúlyozza a bőr nyári használatát is, mivel serkenti a kollagéntermelést és helyreállítja a bőr nedvességháztartását. Egy fél órás kúrát érdemes 2-3 hetente, összesen háromszor megismételni a hosszú távú eredmény megőrzése érdekében.

  Scarlet RF

  A mikrotűs RF arckezelés nem véletlenül az egyik legelterjedtebb nyári kezelés. A bőr felső rétegeit nem érinti, így nem válik fényérzékennyé és nem okoz hiperpigmentációt. Ezenkívül hatékonyan gyógyítja a már kialakult pigmentfoltokat, miközben szinte azonnal mesés bőrtextúrát biztosít. A nyári napozás az elasztikus rostokat használja, a Scarlet pedig serkenti a termelődését is. A körülbelül másfél órás kezelést háromszor, egy hónapos eltérésekkel meg kell ismételni az igazán látványos eredmény érdekében.

  Szálbehúzás

  Az egyik legnépszerűbb műtét nélküli kozmetikai módszer, nyáron is használható. A felépülési idő 1-3 nap, ezért sokan a melegebb hónapokra időzítik, amikor is jobban megéri, hogy a nyaralás után érezhető „pihenéssel” térjenek vissza dolgozni. A kezelés mélyebben történik a bőrben, vagyis a bőr felső rétegeinek érintése nélkül alkalmazzák. Kiválóan működik a ráncok, a megereszkedett bőr és szövetek kezelésére.

  Töltsük fel a szem alatti karikákat

  A szem alatti sötét vagy mély barázdák évekig öregítik arcunkat, a smink- és dekorációs termékek a legritkább esetben lehetnek igazán hatékonyak, de egy 15-20 perces kiegészítés visszaadhatja az évekkel ezelőtti friss, fiatalos megjelenést. A szem alatti területen a bőr és a kötőszövet nagyon vékony. Sajnos az itteni bőr nem képes tartósan megkötni a nedvességet, így a megoldást a szemkörnyék alá “rétegzett” orvosi hialuronsav jelentheti, amely remek vízmegtartó képességgel rendelkezik. A fájdalom nem vészes, de az eredmények elképesztően látványosak, és akár 6-12 hónapig is kitartanak.

  LEGUTÓBBI CIKKEK

  NE HAGYD KI!