2024. március 29. péntek
More

    Egészségügyi szakértők szerint ezt a feldolgozott élelmiszert kerülnöd kell, ha csökkenteni akarod a hasi zsírt

    Idén nyáron megpróbálod karcsúsítani a hasadat? Ha igen, akkor valószínűleg már tudod, hogy mennyire fontos az egészséges táplálkozás, ha fogyni szeretnél. A rendszeres testmozgás és az elegendő vízfogyasztás mellett fontos, hogy biztosítsd, hogy minden megfelelő tápanyagot elfogyasztasz – és kerüld azokat az élelmiszereket, amelyek károsak lehetnek fogyókúrás céljaid szempontjából. Különösen a feldolgozott élelmiszerek komolyan megterhelhetik az általános egészségi állapotod, különösen akkor, ha megpróbálsz néhány kilótól megszabadulni.


    Hogy többet tudjunk meg a legrosszabb ételekről, amelyeket fogyaszthatsz, ha laposabb hasra vágysz, Lisa Richards táplálkozási szakértő, a The Candida Diet (A Candida-diéta) szerzője elmondta, hogy a fehér kenyér a hasi zsír egyik fő bűnösének számít, amit mindenképpen kerülni kell.

    Kerüld a fehér és dúsított kenyereket

    Richards szerint, ha fogyni akarsz a hasadból, akkor kerüld a finomított szénhidrátokat, amennyire csak lehet. Megjegyzi, hogy ezeknek az ételeknek számos negatív mellékhatása van az egészségünkre nézve, és a hasi zsír csak egy ezek közül. Az egyik legnagyobb bűnös (és leggyakoribb) a fehér és dúsított kenyerek. Különösen ezek mentek keresztül egy olyan finomítási folyamaton, ahol a rostokat és a jótékony tápanyagokat eltávolítják, és esetleg szintetikus változatokkal helyettesítik. 

    De miért is olyan rosszak a finomított szénhidrátok a fogyás szempontjából? Richards szerint ezek jellemzően gyors cukorszint-emelkedéshez és gyulladáshoz vezetnek, amelyek mindkettő megakasztja a fogyást és károsítja az egészséget. Juj! Emiatt a legjobb, ha a teljes kiőrlésű kenyeret választasz, ha szeretnél fogyni a hasadból – vagy egyszerűen csak javítani az általános egészségi állapotodon. Amikor legközelebb a kenyérsort böngészed, tartsd nyitva a szemed egy bizonyos szóra az összetevők listáján. Kerülj minden olyan kenyeret, amely „dúsított” kezdetű.

    Hasi zsír csökkentése egy egészséges étrenddel

    Richards szerint a teljes kiőrlésű gabonafélékhez való ragaszkodás és a finomított szénhidrátok mellőzése mellett a sovány fehérjékben gazdag étrend fenntartása remek módja annak, hogy felpörgesd az anyagcserédet, hosszabb ideig jóllakott maradj, és fogyj. A fokozott anyagcsere fogyáshoz vezet, a teltségérzet pedig megakadályozza a túlevést és a kalóriadús, cukros ételek fogyasztását.

    Valójában a napi elegendő fehérjefogyasztás biztosítása még hatékonyabb módja a fogyásnak, mint egy erősen korlátozó, alacsony kalóriatartalmú diéta. Az ilyen típusú diéták nem fenntarthatóak, és elkerülhetetlenül súlygyarapodáshoz vezetnek, miután véget érnek.

    Szerencsére nagyon sok finom módja van annak, hogy a fehérjét beépítsük az étrendünkbe. A magas fehérjetartalmú ételek, amelyeket a hasi zsírvesztéshez és annak megtartásához fogyasztani kell, közé tartozik a sovány baromfi, hal, diófélék, tojás, alacsony zsírtartalmú túró, görög joghurt, chia, lencse és quinoa. Ha ragaszkodsz az ilyen ételekhez, és elhagyod a fehér kenyeret, jó úton haladsz a karcsúbb has felé.

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!