2024. május 2. csütörtök
More

    Így küzdj az állatszőr ellen a lakásodban!

    Bár természetes, hogy a kutyák és a macskák mindenhol elhullajtják a szőrüket, bosszantó, ha a takarítás ellenére is mindenhol nyomokat látunk.


    Szerencsére ezt nem kell elviselned, mivel van néhány zseniális megoldás, amely egyszerű, olcsó és gyors megoldást kínál a háziállat szőr problémájára.

    Nem kell egy vagyont költened ahhoz, hogy megszabadulj a szőrtől otthonodban: ezekkel az olcsó trükkökkel a háziállatok és a tulajdonosok újra tiszta otthonra lelhetnek.

    1) A fodrászok által is használt és kedvelt gumikefe nagy segítség azoknak, akiknek elegük van az állatszőrből: a padló vagy a parketta és a szőnyegek is újra tiszták lesznek.

    2) A hígított öblítőszer igazi csodaszer: egy keveset a szőnyegre permetezve nemcsak a kárpitot puhítja fel, hanem a háziállatok szőrét is, így a porszívó sokkal könnyebben fel tudja szedni azokat.

    3) A szöszhenger is jó megoldás lehet, de az igazi profik így csinálják: kétoldalas ragasztót tesznek a hengerre, mivel ez sokkal hatékonyabban távolítja el a szőrszálakat.

    4) Sok tulajdonosnak problémát jelentenek a székek és bútorok alján lévő csúszásgátló párnák, mivel mágnesként vonzzák a háziállatok szőrét. A megoldás egyszerű: körömreszelővel gyorsan távolítsd el.

    5) Egyszerű, de nagyszerű: egy kis vízzel és egy gumifejű törlőkendővel könnyedén megszabadulhatsz a szőrszálaktól az autó kárpitján.

    6) A takarításhoz érdemes mikroszálas felmosót használni, mivel ezek az eszközök sokkal jobban vonzzák a szennyeződéseket – és a háziállatok szőrét -, mint hagyományos társaik.

    7) Ha a család kedvence szeret a kanapén feküdni, jó ötlet saját takarót venni neki, amely könnyen tisztítható, így nem kell aggódnod amiatt, hogy szőrös lesz tőle a kanapé.

    8) A móka a hasznossal egybekötve: kaphatóak olyan kesztyűk, amelyekkel egyszerre lehet simogatni a háziállatot és eltávolítani a felesleges szőrt, mivel az rájuk tapad, így kevesebb takarításra van szükség.

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!