2023. március 23. csütörtök
More

  Mi történik, ha egy hónapig csak vizet iszol? Elmondjuk!

  Testünk közel 60%-a víz, így szervezetünk megfelelő működéséhez elengedhetetlen a folyamatos hidratálás, de nem mindegy, hogy milyen folyadékkal pótoljuk a már elhasznált mennyiséget. Hagyd fel a cukros üdítőket és próbáld ki, mi lenne, ha egy hónapig csak vizet innál, sok pozitív hatása van!


  Többek között a következő hatásokra számíthatsz:

  Az intellektuális teljesítmény és a kreativitás növekszik

  A víz nagy hatással van az agy teljesítményére, segíti a gondolkodást és a fókuszt. Az agynak legalább annyi vízre van szüksége, mint oxigénre. Napi 8-10 pohár víz kell, hogy segíts neki feltöltődni!

  Immunrendszer erősítése

  A megfelelően hidratált szervezet nagyobb valószínűséggel veszi fel a harcot a kórokozókkal. Ezenkívül segíti a vese és a máj megfelelő működését, kiválasztja a mérgező anyagokat, és fájdalomcsillapító tulajdonságokkal rendelkezik.

  A csontok és a szív erősödése

  A víz segít megakadályozni a vér besűrűsödését, ami segíti a normál keringést. Napi 5 pohár víz 40%-kal csökkentheti a szívbetegségek kockázatát. Újjáépíti a csontban azt az anyagot, amely járás vagy futás során lengéscsillapítóként működik, és rugalmasabbá teszi az ízületeket.

  Fogyás

  Ha kalóriamentes vizet iszol 30 napig, az sokat segít a szervezetednek, mivel ezalatt könnyen kiüríti a méreganyagokat és a káros vegyületeket a szervezetedből. Hajlamosak vagyunk azonban könnyen összetéveszteni az éhséget és a szomjúságot, így ha minden étkezés előtt megiszunk egy pohár vizet, nem lesz olyan nagy az étvágyunk és nem leszünk olyan jóllaktak!

  LEGUTÓBBI CIKKEK

  NE HAGYD KI!