2023. június 3. szombat
More

  Kezdje el alkalmazni ezt az összetevőt a zsíros bőr zsírtalanítására, még a nyár folyamán

  A zsíros bőr és a nyári időjárás nem keveredik. Ragacsos és izzadt vagy, és a bőröd annyi olajat termel, hogy semmivel sem lehet felitatni. Az olajtermelés visszaszorítása érdekében Shirley Chi, egy dél-kaliforniai okleveles bőrgyógyász azt mondja, hogy használhatod a niacinamidot.


  “A niacinamid nyugtató és gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek ellensúlyozzák a stresszhormonok bőrre gyakorolt ​​hatását” – mondja Dr. Chi. – “A stresszhormonok növelik a bőr zsírtermelését, így a gyulladás csökkentése kevésbé zsírosítja a bőrt.”

  A stresszhormonok és az olajtermelés összefügg, mert az olajat és faggyút termelő mirigyeken hormonális receptorok találhatók, így a bőr megnyugtatása és a stresszhormonok elleni védelme segít normalizálni a zsírmirigyeket. Egy 2006-os kis tanulmány megállapította, hogy egy 2%-kal helyileg alkalmazott niacinamid termék négy hét alatt csökkentette a faggyúkiválasztás mértékét , ami azt jelenti, hogy ha most kezded el használni a niacinamidot, az segíthet zsírtalanítani a bőrt, mielőtt beállna az  igazán meleg nyári idő.

  Amellett, hogy csökkenti az olajtermelést, a niacinamid kiváló hidratáló is, erősítheti a bőr védőrétegét, és antioxidáns védelmet nyújt a környezeti stresszekkel szemben. Ezenkívül meglehetősen gyengéd, vagyis bárki használhatja – magyarázza Rebecca Marcus, egy okleveles bőrgyógyász Dallasban.

  “A nagyon érzékeny bőrű emberek általában megfelelő koncentrációban tolerálják a niacinamidot” – mondja Dr. Marcus. – “Fontos odafigyelni, és ügyelni arra, hogy 3 és 5 százalék között legyen, hogy működjön, de még ne irritáljon.”

  LEGUTÓBBI CIKKEK

  NE HAGYD KI!