2024. április 27. szombat
More

    Kezdje el alkalmazni ezt az összetevőt a zsíros bőr zsírtalanítására, még a nyár folyamán

    A zsíros bőr és a nyári időjárás nem keveredik. Ragacsos és izzadt vagy, és a bőröd annyi olajat termel, hogy semmivel sem lehet felitatni. Az olajtermelés visszaszorítása érdekében Shirley Chi, egy dél-kaliforniai okleveles bőrgyógyász azt mondja, hogy használhatod a niacinamidot.


    „A niacinamid nyugtató és gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek ellensúlyozzák a stresszhormonok bőrre gyakorolt ​​hatását” – mondja Dr. Chi. – „A stresszhormonok növelik a bőr zsírtermelését, így a gyulladás csökkentése kevésbé zsírosítja a bőrt.”

    A stresszhormonok és az olajtermelés összefügg, mert az olajat és faggyút termelő mirigyeken hormonális receptorok találhatók, így a bőr megnyugtatása és a stresszhormonok elleni védelme segít normalizálni a zsírmirigyeket. Egy 2006-os kis tanulmány megállapította, hogy egy 2%-kal helyileg alkalmazott niacinamid termék négy hét alatt csökkentette a faggyúkiválasztás mértékét , ami azt jelenti, hogy ha most kezded el használni a niacinamidot, az segíthet zsírtalanítani a bőrt, mielőtt beállna az  igazán meleg nyári idő.

    Amellett, hogy csökkenti az olajtermelést, a niacinamid kiváló hidratáló is, erősítheti a bőr védőrétegét, és antioxidáns védelmet nyújt a környezeti stresszekkel szemben. Ezenkívül meglehetősen gyengéd, vagyis bárki használhatja – magyarázza Rebecca Marcus, egy okleveles bőrgyógyász Dallasban.

    „A nagyon érzékeny bőrű emberek általában megfelelő koncentrációban tolerálják a niacinamidot” – mondja Dr. Marcus. – „Fontos odafigyelni, és ügyelni arra, hogy 3 és 5 százalék között legyen, hogy működjön, de még ne irritáljon.”

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!