2024. március 19. kedd
More

    Ez a flörtölési stratégia a leghatékonyabb

    Az 1988-as Disney-klasszikusban, a „Who Framed Roger Rabbit” című filmben a címszereplő valószínűtlen kapcsolatban áll kéjes feleségével, Jessicával. Roger egy eszeveszett, szorongó nyúl, aki hajlamos a huncutságra, míg Jessica egy alapvetően a 40-es évek bombázója, aki körülbelül másfél lábbal magasabb, és nem „rossz”, csak „úgy van megrajzolva”.


    Amikor Eddie Valiant magánnyomozó megkérdezte Jessicát, hogy mit lát abban a fickóban, azt válaszolta: „Megnevetet.”

    Lehet, hogy ez a fajta pár olyan, mint amit csak a filmekben látunk, de ne becsüljük alá a humor erejét, ha a vonzerőről van szó. Az Evolutionary Psychology folyóiratban megjelent új tanulmány megállapította, hogy a humoroskodás a leghatékonyabb módja a flörtölésnek mind a férfiak, mind a nők számára.

    Ajánló   A humor és a nők kapcsolata

    „Az emberek úgy gondolják, hogy a humor, vagy az, hogy valakit megnevettessenek, a leghatékonyabb azoknál a férfiaknál, akik hosszú távú kapcsolatot keresnek. Ez a legkevésbé hatékony azoknak a nőknek, akik egyéjszakás kalandot keresnek. De ha nevetsz vagy vihogsz a másik ember viccein, az hatékony flörtölési taktika mindkét nem számára” – mondja Leif Edward Ottesen Kennair, a Norvég Tudományos és Technológiai Egyetem (NTNU) Pszichológiai Tanszékének professzora.

    „Nemcsak viccesnek lenni hatékony, de a nők számára is nagyon fontos, hogy mutassuk meg potenciális partnerünknek, hogy szerintünk vicces” – tette hozzá Rebecca Burch, a New York-i SUNY Oswego társszerzője.

    Sajnos ezt a vizsgálatot csak heteroszexuális párokon végezték.

    A férfiak esetében a humorérzékük megmutatása volt a leghatékonyabb módja annak, hogy flörtöljenek, akár rövid, akár hosszú távú kapcsolatot keresnek. A nők számára a vicceskedés volt a leghatékonyabb taktika, amikor hosszú távú kapcsolatot kerestek. Azok számára, akik rövid távút kerestek, a rendelkezésre állás volt a leghatékonyabb taktika.

    A tanulmány szerint a humor az ember vonzerejétõl függetlenül hatásos. „Az életkor, a vallásosság, az extroverzió, a személyes vonzerő és a rövid távú szexuális kapcsolatok preferenciái közötti egyéni különbségek alig vagy egyáltalán nem befolyásolták azt, hogy a válaszadók mennyire tartották hatékonynak a különböző flörtölési taktikákat” – mondja Prof. Mons Bendixen, a tanulmány társszerzője.

    Ha látsz valakit, akit kedvelsz, de úgy gondolod, hogy nem vagy elég jó hozzá, próbáld ki. Még mindig van esélyed, ha meg tudod nevettetni.

    A leghatékonyabb taktika azok számára, akik hosszú távú kapcsolatot keresnek:

    Nőknek

    1. Megnevettet

    2. Érdeklődést mutat a beszélgetések iránt

    3. Időt tölt veled

    4. Mély beszélgetéseket folytat

    5. Csók a szájon

    Férfiaknak

    1. Megnevettet

    2. Időt tölt vele

    3. Érdeklődést mutat a beszélgetések iránt

    4. Mély beszélgetéseket folytat

    5. Mosolyog

    A tanulmány azt bizonyítja, hogy a megjelenés nem minden, és megmutatja, hogy a jó humorérzék nem csak arról szól, hogy valakit megnevettessenek. A remek humorérzék bizonyítéka annak, hogy valaki intelligens, bölcs, magabiztos, új szemszögből látja a dolgokat, és jó az intuíciója. Segít az embereknek abban is, hogy gyorsan kapcsolatokat építsenek ki és megosszák tapasztalataikat, ami nagyszerű módja annak, hogy gyorsan és szórakoztató módon kerülj kapcsolatba valakivel.

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!