2024. április 26. péntek
More

    Egy egyszerű módszer a fürdőszobai penész eltávolítására

    A fürdőszoba takarítása során semmi sem frusztrálóbb, mint a makacs penész eltávolítása. A rátapadt penész kialakulásának legrosszabb helye a fürdőkád sarkai, de szerencsére a szennyeződés eltávolítása egyszerűbb, mint valaha, köszönhetően egy szuper egyszerű tisztítási műveletnek.


    Penészes fürdőszobasarkok tisztítása WC-papírral

    Mindig a legjobb tisztítószereket keressük, és az utóbbi időben a TikTok ad otthont a leghasznosabbaknak. (Úgy értem, tudtad, hogy egy megégett edényt sóval, szódabikarbónával és egy kis mosogatószerrel is meg lehet tisztítani?) Legutóbb erre a videóra bukkantunk @lilstepha felhasználótól, aki megmutatta, milyen egyszerű is lehet a penészes fürdőszobasarkok tisztítása.

    A trükkhöz csak WC-papírt és fehérítőt tartalmazó fürdőszobatisztító oldatot használj. Ehhez tépj egy csíkot a WC-papírból, amely elég hosszú ahhoz, hogy ellepje a penészes területet. Csavard össze a WC-papírt úgy, hogy egy hosszú csavart formázz, majd helyezd a csavart papírt a sarok mentén. Végül telítsd a WC-papírt fehérítővel vagy fehérítő alapú fürdőszobatisztító oldattal, és hagyd állni legalább 12 órán keresztül (és nyiss ki egy ablakot a megfelelő szellőzés érdekében!).

    Ha végeztél, vegyél fel tisztítókesztyűt, és távolítsd el a WC-papírt, és menet közben töröld át a területet. A penésznek könnyen le kell válnia a csempéről, és vízzel leöblítheted. Ez az! Amint a videón is látható, ez a kis hack sokkal jobban működik, mintha megpróbálnád kipermetezni és dörzsölni ezeket a bosszantó helyeket.

    A fürdőszoba penészmentesen tartása az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy otthonod egészséges környezetet biztosítson neked és családodnak. Szerencsére az ilyen takarítási trükkök mindannyiunk életét megkönnyítik.

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!