2024. április 26. péntek
More

    Milyen betegségekre kell odafigyelni Európában?

    Az európai tavaszi/nyári nyaralás a kikapcsolódásról és a szórakozásról szól! Egy dologra azonban fel kell készülni: annak esélyére, hogy külföldi utazás közben megbetegszünk! Legyen szó influenzajárványról, gyorsan terjedő vírusról vagy egyéb fertőzésekről.

    Nagyon fontos, hogy felkészüljünk a nyaralás során előforduló leggyakoribb betegségekre, különösen Németországban, Ausztriában, Svájcban és Olaszországban, ahol a levegő a szokásosnál párásabbá válhat. Az influenzajárvány több európai országban, köztük Franciaországban, Spanyolországban, Dániában és Svédországban is elkezdődött, és tovább terjed.

    Ez a cikk segít megérteni mindazokat az egészségügyi tanácsokat, amelyeket Európa-szerte be kell tartanunk – hasznos tippekkel a nyaraláshoz! Mit tegyek az utazás előtt?

    Tájékoztatnod kell magad minden meglévő betegségről vagy egészségügyi állapotról, valamint allergiáról. Azt is ellenőrizheted, hogy be vagy-e oltva, mielőtt elhagyod az otthonodat; ezek közé tartozik a tetanusz, diftéria, szamárköhögés (poliomyelitis), kanyaró, mumpsz, rubeola, hepatitis A és B, encephalitis, meningococcus agyhártyagyulladás, tífusz és gyermekbénulás elleni oltások.

    Utazás közben nagyobb eséllyel betegsz meg, mint otthon, ezért ügyelj néhány óvintézkedésre: rendszeresen moss kezet; pihenj sokat; igyál sok vizet; legyél tudatában annak, hogy a szúnyogok terjeszthetik a maláriát, a kullancsok a Lyme-kórt, a homoklegyek pedig a leishmaniasis-t; ne vegyél fel ajándéktárgyakat vagy ékszereket a helyi piacokon; ha vásárolsz ott valamit, viselj kesztyűt és ne használj csapvizet, hacsak nem tisztították meg előtte a kórokozóktól.

    Ahhoz, hogy egészséges tudj maradni európai utazásaid során, nagyon fontos, hogy tudd, milyen fertőzéseket kaphatsz el, és hogyan védekezz ellenük! Egy kis megelőzés és tudás segítségével pénzt takaríthatsz meg az orvosi ellátáson, és elkerülheted a betegség utáni hosszú felépülési időszakokat! Sok betegség tünetei hasonlítanak, ezért nagyon könnyű összetéveszteni őket egymással, ami frusztráló lehet.

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!