2024. április 25. csütörtök
More

    Erősítsd az immunrendszered ezzel a 4 dologgal!

    Az UCLA orvosszakértője, John Mafi négy étrend-kiegészítőt és vitamint nyilatkozott a Popsugarnak, szerinte minden időszakban ezeket feltétlenül szednünk kell.

    Probiotikumok

    Egyre világosabbá válik, hogy az emésztőrendszer egészsége szinte egyenlő a fizikai egészséggel, ezért nem csak egy nagyobb antibiotikum-kúra után érdemes probiotikumot szedni, vagy a bélbaktériumok számára kedvező étrendre figyelni.

    Cink

    A cink kiválóan támogatja az immunrendszert, serkenti a vérkeringést, és szerepet játszik az inzulin szabályozásában. Ráadásul általános ellenszer, így a cinkbevitelünkre mindenképpen oda kell figyelnünk. A cinkkel kapcsolatos kutatások szerint érdemes cukorka és szirup formájában enni, de a természetes spenót, marhahús, garnélarák, vesebab és napraforgómag is jó mennyiségű cinket tartalmaz.

    C-vitamin

    Nem kell magyarázni, miért fontos a C-vitamin szedése. A hosszú távú használat lerövidítheti a betegség lefolyását, és jó társ az alacsony immunitáshoz. A különböző citrusfajtákról ismert, hogy nagy mennyiségben tartalmaznak C-vitamint, de rengeteg brokkolit, kelkáposztát és kelbimbót is juttathatunk szervezetünkbe.

    D-vitamin

    Erősíti az izmokat és a csontokat, segít leküzdeni a stresszt és a szorongást, erősíti az immunrendszert: különösen télen nagyon fontos a D-vitamin pótlása, mert napfény hatására a szervezetünk termel D-vitamint, de a borongós hónapokban nem. Meglepő módon több D-vitaminhoz juthatunk a vadon termő gombából, de a termesztett gombák nincsenek kitéve az UV sugárzásnak, így ezek kevésbé alkalmasak!

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!