2024. április 26. péntek
More

    Ha kezdő vagy a retinol használatában…

    Az utóbbi években a retinolról a tudatos bőrápolás kapcsán lehetett hallani. Ha még nem iktattuk be a mindennapjainkba a szépségipar egyik aktuális kedvenc termékét, érdemes egy próbát tenni. Megmutatjuk, hogyan és hol kezdd el „kezdőként”.

    Valódi érték és teljesítmény van a retinol mögött (más néven A-vitamin-hype), ezt a szkeptikusabb olvasók számára talán az elején érdemes tisztázni. Tényleges eredmények is díszítik a mai szépségápolási must-have sikerét, és a szépségápolási A-vitamint számos bőrgyógyász tiszteli.

    Az viszont tény, hogy a jelenleg forgalomban lévő termékek sorában változatos formában és koncentrációban elérhető, és ha már eleve elkezdjük „etetni” a bőrünket, akkor érdemes nem kezdeni vele (az irritáció elkerülése érdekében). Gondosan válasszd ki és alkalmazd, már csak azért is, mert az eredmény ugyanaz lesz, észrevehetően simább, teltebb és feszesebb lesz, minden marketinges túlzás vagy extrém irritáció nélkül.

    „A természetben az állatokban (retinol) és a növényekben (karotinoidok) megtalálható zsírban oldódó A-vitamin” többféleképpen is használható. Jó a következőkben:

    • Szabályozza a ráncokat – Megszünteti a már meglévőket, és minimalizálja azokat, amelyek hamarosan kialakulnak.
    • Világosítja a bőr színét – Egyenletesebb, ragyogóbb bőrt varázsol, megújít.
    • A zsíros bőr barátja is – Szabályozza a faggyútermelést, használatával csökkenthető a mitesszerek és a pattanások mennyisége.
    • Világosítja a sötét foltokat – Jól kiegyenlíti az arcbőrt és halványítja a napfoltokat és a régi pattanások által hagyott hegeket.

    Ne feledd azonban, hogy sokféle retinol termék létezik a piacon, különböző előnyökkel. Érdemes konzultálni a bőrgyógyásszal, megkérdezni egy gyógyszerészt (pl. ne kezdd el várandósan vagy szoptatva), és ha gyógyszertárban vásárolod meg a kezdeti retinol krémet, fontos, hogy tájékozódj és olvasd el a megfelelő termék leírását.

    Eleinte elég heti 1-2 használat, hogy bőrünk hozzászokjon, a szakemberek szerint pedig érdemes éjszaka is használni, a szépségápolási rutin utolsó elemeként (a retinol ugyanis elveszítheti hatékonyságát fény hatására).

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!