2024. április 26. péntek
More

    Életmódváltás: sohasem késő

    Dobrev Klára, az Egészséges Településekért Alapítvány Kuratóriumának elnöke is részt vett a Kor Kontroll Társaság 2007-es rendezvényén, amelynek jelszava: Sohasem késő, azaz sohasem késő az áttérés a sokszor életmentő, egészségesebb életmódra.

    Sokan jöttek el az Uránia Filmszínházban rendezett tájékoztatóra, az ingyenes szűrővizsgálatokra, a termékbemutatókra, sokan hallgatták végig a szakemberek, neves orvosok részvételével tartott beszélgetéseket, valamint a sikeresen lefogyottak beszámolóit.

    A Kor Kontroll társaság elnöke, B. Király Györgyi által szervezett rendezvény alapvető célja az volt, hogy ráébressze az embereket: 60 évesen sem késő fogyni, egészségesebben táplálkozni, hogy csökkenjen a koleszterinszint, vagy a kórosan magas vérnyomás. Nem késő leszokni a dohányzásról, idősebb korban is érdemes elkezdeni sportolni, tanulni, utazni.

    „Az egészségért meg kell küzdeni, de ezt sokkal egyszerűbb megtenni közösségben. Egy olyan faluban, ahol működik nyugdíjasklub vagy más civil szervezet, annak van jövője. Sokkal könnyebb rávenni az embereket az egészséges életmódra, arra, hogy törődjenek az egészségükkel, mozogjanak, szervezzenek falunapot és más rendezvényeket, és felhívják egymás figyelmét a szűrővizsgálatokra” – mondta az MTI munkatársának a kuratórium elnöke, a miniszterelnök felesége.

    Idézett egy anekdotát André Kosztolányi magyar származású üzletembertől, akitől egyszer megkérdezték 94 éves korában, szeretne-e ismét 34 éves lenni, mire azt mondta: annak örülne, ha 74 éves lehetne.

    A részt vevő egészségügyi szakemberek felsorolták, ők maguk mit is tennének másképp, hogyan élnének egészségesebben – van, aki a kávé mennyiségét csökkentené, másnak 20 kilót kellene lefogynia, és van aki megfogadta, többet fog mozogni.

    Amint dr. Kökény Mihály, az országgyűlés egészségügyi bizottságának elnöke hangsúlyozta, a mostani egészségügyi reform elősegítheti, hogy az emberek többet törődjenek az egészségükkel, járjanak el szűrővizsgálatokra és nagyobb hangsúlyt helyezzenek a megelőzésre.

    Forrás: MTI

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!