2023. március 25. szombat
More

  A napi kalória egyharmada egy bögre kávéban

  A népszerű kávéházláncokban egy bögre kávé akár több száz kalóriát is tartalmazhat – derült ki egy brit fogyasztóvédelmi magazin teszteléséből.

  A Starbucks amerikai tulajdonú kávéházlánc hosszú, fehércsokoládéval ízesített mokkája, 3,6 százalékos zsírtartalmú tejből készített habbal akár 628 kalória is lehet, ami a nőknek ajánlott napi kalória-bevitel közel egyharmada.

  A Which? című brit fogyasztóvédelmi magazin szerint ennek a kávénak a közepes méretű változata 396 kalóriát tartalmaz. A Caffe Nero olasz kávéházlánc 1,8 százalékos tejjel készült közepes méretű mokkája 326 kalóriát tartalmaz.

  A szigetországban szintén népszerű Costa Coffee közepes mokkája zsíros tejből és tejszínnel 297 kalóriányi energiát szolgáltat.

  A Starbucks kávéházban a cukormentes, közepes méretű feketekávé energiaértéke mindössze 17 kalória. A három legjelentősebb kávéházlánc egyike sem tünteti fel a helyben készült termékeik, többek között a sütemények, kávékülönlegességek tápértékét és összetevőit, jóllehet a vevők a cégek honlapján utánanézhetnek ezeknek az adatoknak.

  A Starbucks számára további rossz hírt jelenthet Giles Hilton, a Whittard kávé- és teakereskedelmi lánc kávébeszerzőjének íztesztje, amelyben ötből csak 1,5-re értékelte az amerikai lánc kávéját, a Caffe Nero 4, a Costa pedig 3 pontot kapott.

  Hilton szerint a tesztelt kávék többségének túlságosan gyenge volt az íze, a Which? szerint ráadásul a független kávéüzletek a nagyokhoz viszonyítva olcsóbbak.

  A Starbucks szóvivője szerint az üzleteikben a lehető legjobb minőségű kávét szolgálják fel, hozzátéve, hogy folyamatosan a legízletesebb összetevőkkel dolgoznak, és termékeik nem tartalmaznak semmilyen fölösleges adalékot.

  Forrás: MTI

  LEGUTÓBBI CIKKEK

  NE HAGYD KI!