2024. március 28. csütörtök
More

    Ezek az ételek tele vannak cukorral

    Talán nem gondolnád, hogy ennyi cukor van ezekben az ételekben, pedig bizony igaz. A joghurtok, a salátaöntetek, a ketchup, a chips és a felvágottak a sós ételek kategóriájába tartoznak, ám meglepő módon tele vannak cukorral. Ugye, az ízérzékelőinket mennyire át tudják verni?

    Alacsony zsírtartalmú joghurtok

    Azt gondolhatod, hogy az alacsony zsírtartalmú termékekben is kevesebb a cukor, pedig ennek az ellenkezője igaz. A gyártók ugyanis igyekeznek pótolni az ízvesztést.

    Salátaöntet

    Hasonló a történet az alacsony zsírtartalmú, üveges salátaöntetekkel – két evőkanál akár 7-10 gramm cukrot is tartalmazhat. Ezért a legjobb, ha saját maga készíti el az önteteket.

    Ketchup

    Egy evőkanál ketchup legfeljebb 4 gramm cukrot tartalmazhat. Szerencsére vannak már édesítőszerrel ízesített változatok is.

    Chips-ek

    Természetesen a burgonya chips is tartalmaz cukrot, különösen olyan ízekben, mint a BBQ vagy a Sweet Chili. 15 BBQ ízű burgonyaszirom elfogyasztásával körülbelül 2 gramm cukrot juttathatsz a szervezetedbe.

    Felvágottak

    Az előre csomagolt felvágottakba is sok cukrot tesznek, így ha a boltban veszed, akkor a címkéjüket mindig érdemes megnézni.

    LEGUTÓBBI CIKKEK

    NE HAGYD KI!