2023. június 7. szerda
More

  Ezek az ételek tele vannak cukorral

  Talán nem gondolnád, hogy ennyi cukor van ezekben az ételekben, pedig bizony igaz. A joghurtok, a salátaöntetek, a ketchup, a chips és a felvágottak a sós ételek kategóriájába tartoznak, ám meglepő módon tele vannak cukorral. Ugye, az ízérzékelőinket mennyire át tudják verni?

  Alacsony zsírtartalmú joghurtok

  Azt gondolhatod, hogy az alacsony zsírtartalmú termékekben is kevesebb a cukor, pedig ennek az ellenkezője igaz. A gyártók ugyanis igyekeznek pótolni az ízvesztést.

  Salátaöntet

  Hasonló a történet az alacsony zsírtartalmú, üveges salátaöntetekkel – két evőkanál akár 7-10 gramm cukrot is tartalmazhat. Ezért a legjobb, ha saját maga készíti el az önteteket.

  Ketchup

  Egy evőkanál ketchup legfeljebb 4 gramm cukrot tartalmazhat. Szerencsére vannak már édesítőszerrel ízesített változatok is.

  Chips-ek

  Természetesen a burgonya chips is tartalmaz cukrot, különösen olyan ízekben, mint a BBQ vagy a Sweet Chili. 15 BBQ ízű burgonyaszirom elfogyasztásával körülbelül 2 gramm cukrot juttathatsz a szervezetedbe.

  Felvágottak

  Az előre csomagolt felvágottakba is sok cukrot tesznek, így ha a boltban veszed, akkor a címkéjüket mindig érdemes megnézni.

  LEGUTÓBBI CIKKEK

  NE HAGYD KI!