2022. szeptember 26. hétfő
More

  Gyorsan nő az ízesített tejek piaca

  Kétszer olyan gyorsan nőtt az ízesített tejek piaca 2015-ig, mint a sima tejé – derül ki a Tetra Pak megbízásából készített, évente megjelenő Tejipari Kitekintőből.

  Az ízesített tejek iránti kereslet gyors ütemben nő világszerte, így ezek a tejtermékek jelenthetik azt a területet, ahol leginkább érdemes fokozni a gyártást. A Tetra Pak kutatásai szerint Kínában 2009 és 2012 között az éves növekedési ütem 9,9 százalék volt, ami 4,2 milliárd literes fogyasztást jelent. Brazíliában ugyanebben az időszakban 14,5 százalékos növekedést mértek. Németországban és az Egyesült Államokban 1,7, illetve 1 százalékkal nőtt a termékek iránti kereslet.

  A tájékoztatás szerint Magyarországon is hasonlóak a tendenciák. A GfK Hungária 2012-es Háztartáspanel kutatásából kiderült, hogy évekkel ezelőtt 6,2 százalékkal nőtt az ízesített tejek iránti igény az előtte lévő évhez képest, és a háztartások majdnem egyharmada vásárolt ilyen terméket.

  A legnépszerűbb íz itthon a kakaós, amit az ízesített tejet vásárlók kétharmada vesz. Ezt követi a kávé, a karamell és a madártej íz.

  A Tetra Pak élelmiszer-feldolgozóipari rendszer- és csomagolóanyag-gyártó vállalat a világ 85 országában több mint 23 ezer dolgozót foglalkoztat. Egy évben a világon összesen több mint 77 milliárd liter tejet, gyümölcslét és egyéb élelmiszert töltöttek a Tetra Pak által gyártott italos kartondobozokba.

  Az 1989-ben alapított budaörsi Tetra Pak gyárban italos kartonokat gyártanak, a termékek 92 százalékát 28 országba, elsősorban a közép- és kelet-európai piacokra exportálják. A cég Magyarországon több mint 200 embert foglalkoztat.

  Forrás: MTI

  LEGUTÓBBI CIKKEK

  NE HAGYD KI!