Sokféle hagymát ismerünk, de hazánkban a vöröshagymát szeretjük a legjobban. Mindenki pontosan tudja, hogy nincsen olyan étel, amihez ne használnánk a hagymát, a magyar konyha egyik legalapvetőbb alapanyagát! A Makón és környékén termesztett hagyma kellemes aromájával, valamint kevésbé csípős ízével vált világszerte ismertté.
A hagyma gyógyító ereje
A hagyma gyógyhatása régóta ismert, elsőként az ókori egyiptomiak használták még múmiák balzsamozására, mert felismerték a baktériumölő hatását. Megfázás esetében azóta is használják a hagymát, pontosan eme hatása okán.
A felső légúti betegségek gyógyítására 2-3 fej vöröshagymát mossunk meg, majd a héjával együtt rakjuk bele egy liter vízbe, forraljuk fel.
Kevés kristálycukrot pirítsunk, öntsük bele a leszűrt teába, ha akarunk mézet is adhatunk hozzá és egész nap ihatjuk! A hagyma az emésztést is segíti, javítja a szívműködést, ezen kívül az erekre is tágító hatással van.
Rák ellen is kiváló!
Egyes tanulmányok szerint a hagymában található kéntartalmú vegyületek nagyon hasznosak az asztma kezelésében is, de még mindig nincs orvosi bizonyíték rá, de számos felhasználási módot Látunk arra, hogy őseink is használták a hagymát hasonló betegségek kezelésére.
Segítsd a szépséged hagymával!
Kísérletileg bebizonyosodott, hogy a hagymahéjból készült tea gyönyörűen színezi a hajat, sőt elősegíti a növekedést is.